Nudistične plaže v naši bližini (FKK v Sloveniji in širše)

swimsuit in the sand on the beach near the sea surf on the background of a naked female figure and blue sky
Foto: Sofiia Potanina iz iStock

Uživanje v soncu, morskih valovih in svežem zraku brez kopalk je lahko resnično osvežujoče doživetje. Čeprav je v Sloveniji nudizem še vedno nekolikšna tabu tema, ima naša domovina v svojem okolišu nekaj čudovitih nudističnih plaž, ki so pravi raj za ljubitelje naturizma. Tukaj je nekaj najboljših nudističnih plaž v slovenskem okolišu, kjer se lahko brezskrbno sprostiš in uživaš v naravi.

Divja plaža Debeli rtič (med RKS in svetilnikom)

Divja plaža Debeli Rtič je priljubljena nudistična plaža, ki se nahaja v bližini Kopra. Plaža ponuja čudovit pogled na Jadransko morje in je enostavno dostopna.

Beautiful view on Adriatic coast,Slovenia, Italy. Seaside,mountain and boat on image. Colorful image. Above area. Izola city.
Foto: daliloveart iz iStock

Nudistični kamp Valalta, Rovinj

Čeprav je nekoliko izven Slovenije, je Valalta v bližini Rovinja v sosednji Hrvaški vsekakor vredna ogleda. Ta obsežen naturistični kompleks je znan po svoji izjemni naravni lepoti. Ponuja več kilometrov dolgo obalo z majhnimi zalivi, kjer se lahko udobno nastaniš in uživaš v sončenju. Valalta je znana tudi po svojih številnih aktivnostih, kot so vodni športi, savne in bazeni, ki bodo zadovoljili vse vaše potrebe po razvedrilu.

Valalta Naturist Camp view by night
Foto: MFabianowicz iz iStock

Plaža Bele skale, Izola/Strunjan

Bele skale so priljubljena destinacija za nudiste. Ta območje sestavljajo visoke klifne stene, ki ustvarjajo čudovit naravni okvir za nudistično plažo. Plaža je odmaknjena od mestnega vrveža, kar omogoča popolno zasebnost in mir. Območje je tudi del naravnega parka Strunjan, kjer lahko raziskuješ različne poti in uživaš v osupljivem pogledu na morje.

Scenic view of the Moon bay on the coast of the Adriatic sea at Strunjan in Istria, Slovenia with typical mediterranean vegetation
Foto: kato08 iz iStock

Nudistični kamp Kanegra, Umag

Še ena izmed čudovitih plaž, ki je v bližini Slovenije, se nahaja v Umagu na Hrvaškem. Plaža Kanegra je obdana z borovim gozdom in ponuja čudovit pogled na Jadransko morje. Tu lahko uživaš v mirnem okolju, se sončiš na obsežni plaži in se osvežiš v morju.

autumn in Europe
Foto: Joachim Kietzmann iz iStock

Nudizem naj bi na teh plažah bil sprejet in spoštovan, zato se lahko sprostiš in uživaš v naravi ter soncu. Pomembno je vedeti, da je vedno dobro upoštevati pravila nudističnega obnašanja, da bi zagotovil prijetno in spoštljivo okolje za vse obiskovalce.

Prejšnji članekTo je najboljša kava za pripravo turške kave!
Naslednji članekNajbolj nenavadni okusi sladoleda

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.