Najbolj nenavadni okusi sladoleda

ice cream, cones, fruits
Foto: kerdkanno iz Pixabay

Sladoled je ena najbolj priljubljenih sladic po vsem svetu. Njegova osvežujoča tekstura, bogati okusi in možnost izbiranja med različnimi kombinacijami okusov so razlogi, da ga obožujejo ljudje vseh starosti. Klasični okusi, kot so vanilija, čokolada in jagoda, so vedno odlični. Za dodatno pestrost danes vse več slaščičarn pripravlja domače sladolede, ki združujejo številne sadne kombinacije. A če želiš preizkusiti kakšen zares odštekan okus, te bodo spodnji primeri morda navdušilli!

8Česen

garlic, ingredient, flavoring
Foto: stevepb iz Pixabay

Se sprašuješ, kako sladoled sploh lahko vsebuje česen z značilnim ostrim okusom in vonjem? Nekatere sladoledarne so pogumno eksperimentirale in rezultat je bil sladoled s česnovim okusom. Sladoled je osvežujoč, a ima obenem nežen okus po česnu.

7Rakovice

crustacean, crab, sea

Da, prav si prebral! Nekatere sladoledarne so se odločile, da bodo ustvarile sladoled s prelivom iz rakovic. Ta nenavaden okus je postal priljubljen v nekaterih azijskih državah, kjer rakovice predstavljajo pomemben del njihove kulinarične tradicije. Za sladoled s prelivom iz rakovic so značilne subtilne note morskih sadežev, njami 😉!

6Poper in olivno olje

spices, kitchen, ingredients

Ta nenavadna kombinacija okusov je postala priljubljena v nekaterih evropskih državah. Sladoled s poprom in olivnim oljem združuje pikantnost popra z okusom olivnega olja, kar ustvari zanimivo harmonijo okusov. Še en primer, ko nenavadne kombinacije okusov postanejo pravo kulinarično doživetje.

5Špinača in paradižnik

tomatoes, basil, meal
Foto: ka_re iz Pixabay

Čeprav se špinača in paradižnik običajno uporabljata v solatnih jedeh ali kot sestavini juh, so nekatere sladoledarne poskusile združiti zelenjavne sestavine v sladoledu. Rezultat je osvežujoč zelen sladoled z okusom špinače in paradižnika.

4Gorgonzola in figa

gorgonzola, cheese, blue mold
Foto: PDPhotos iz Pixabay

Kombinacija sira in sadja je že dolgo priljubljena. Zakaj je ne bi preizkusili še v zamrznjeni različici? Nekatere sladoledarne so si postavile točno to vprašanje in ustvarile sladoled s kombinacijo gorgonzole, italijanskega modrega sira, in svežih fig. Ta nenavaden okus združuje bogatost in kremasto teksturo gorgonzole s sladkostjo in nežno kislostjo fig. Rezultat je presenetljiv in edinstven sladoled, ki te bo navdušil, če imaš rad kombinacijo slanega in sladkega.

3Avokado in limeta

Homemade Green Organic Avocado Ice Cream Ready to Eat. Hass avocado icecream
Foto: beats3 iz iStock

Avokado je danes priljubljena sestavina številnih jedi, vključno s solatami in sendviči. Najdemo pa ga tudi že v sladoledu. Sladoled s kombinacijo avokada in limete ima kremasto teksturo avokada in osvežujočo kislost limete. Je bogat in osvežujoč hkrati.

2Wasabi

white ceramic bowl with a wasabi sauce for sushi. dark gray textured background, side view

Wasabi, japonska začimba s pikantnim okusom, se pogosto uporablja v sushiju in drugih azijskih jedeh. Nekatere sladoledarne so poskusile uporabiti wasabi tudi v sladoledu. Ta nenavaden okus je poln okusa in pikantnosti, ki je uravnotežena z nežno sladkostjo sladoleda. Za tiste, ki imajo radi začinjeno hrano, je sladoled z wasabijem popolna izbira.

1Paradižnik in bazilika

tomatoes, basil, meal
Foto: ka_re iz Pixabay

Okuse, značilne za italijansko kulinariko, so nekatere sladoledarne prenesle v svet sladoleda. Sladoled s paradižnikom in baziliko združuje sladkost in sočnost paradižnika s svežo aromo bazilike. Rezultat je edinstven sladoled, ki spominja na poletno solato caprese. Navdušil bo predvsem tiste, ki imajo radi sveže zeliščne okuse.

Bi si upal preizkusiti, katerega izmed teh nenavadnih sladoledov?

Prejšnji članekNudistične plaže v naši bližini (FKK v Sloveniji in širše)
Naslednji članekKranj bodo preplavili filmi, v ospredju dokumentarec o Petru Musevskem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.