Kranj bodo preplavili filmi, v ospredju dokumentarec o Petru Musevskem

Krafft 2023 v Kranju
Krafft 2023 v Kranju Foto: on slovenia.info

Kranj bodo preplavili filmi, saj bo med 10. in 17. junijem potekal Krafft! Kranjski igralski filmski festival v letu 2023 vabi na ogled filmov in spremljevalnega programa, Kranj pa se lahko veseli tudi otvoritve novega kina, ki bo zaživel tam, kjer je nekoč kranjski kino že oobstajal.

Krafft 2023 od 10. do 17. junija

Tretji KRAFFT festival bo med 10. in 17. junijem potekal v Kranju na različnih prizoriščih. Letos bo Krafft prvič potekal v prostorih kina MOJKINO Kranj, ki se nahaja na lokaciji znamenitega kina Center v Kranju. Filmi in pogovori pa bodo na ogled tudi v Stolpu Škrlovec in Prešernovem gledališču Kranj.

Krafft 2023
Krafft 2023 Foto: on krafft

Kranj bo pričakal novi kino, v ospredju film Pero

Prvi dogodek v novem kranjskem kinu bo odprtje festivala in podelitev nagrad Društva DSI. Eden najbolj pričakovanih trenutkov letošnjega festivala je dokumentarni film Pero, ki ga je režiral Damjan Kozole.

Pero, Damjan Kozole
Pero, Damjan Kozole Foto: on sfc

»Za mene je bil vedno Pero, ne Peter. Leta 2002 sva snemala film Rezervni deli in to je bil začetek najinega prijateljstva in sodelovanja. Potem sva skupaj posnela še 6 filmov. Konec leta 2019 sva začela pripravljati nov film. O njem in o njegovih demonih. Marca 2020, na začetku korona krize, je Pero naredil samomor. Nisva posnela niti kadra. Najprej sem se odločil, da tega filma ne bo. Vendar sem čutil potrebo, da ga vseeno posnamem. Da se z njim poslovim od Perota,« je o filmu in svojem prijatelju Petru Musevskem povedal Kozole.

Del festivala bo tudi projekcija študentskih igranih filmov v Stolpu Škrlovec, naslovljen z re:do izbor. Ob koncu festivala, v nedeljo 17. junija, bodo prav tako v MOJKINO Kranj podeljene nagrade Zlato jabolko.

O Krafftu

Namen festivala Krafft je v osrednje gorenjsko mesto pripeljati svetovni izbor filmov, ki jih zaznamuje odlična igra, nadarjene in globalno prepoznavne igralce in igralke ter vrhunske strokovnjake in strokovnjakinje, da z nami delijo svoje zgodbe, znanje in izkušnje.

Vse informacije o programu, urniku, vstopnicah in prizoriščih najdeš na spletni strani festivala KRAFFT.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajbolj nenavadni okusi sladoleda
Naslednji članekWorking Holiday: po svetu z delovnimi počitnicami

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.