Potovanja po pandemiji covida-19: na Japonsko po polovični ceni

V času po pandemiji novega koronavirusa si je težko predstavljati potovanja z letalom, še posebej ob upoštevanju vseh preventivnih varnostnih ukrepov. Čeprav bomo kot kaže morali na potovanja čez lužo še nekaj časa počakati, se na Japonskem že pripravljajo na zagon turistične dejavnosti. Turistom so celo pripravljeni ponuditi potovanje na Japonsko po polovični ceni!

Hiroshi Tabata je za Japan Tourism Agency dejal, da japonska vlada načrtuje 12,5 milijard dolarjev za ponovni zagon turizma v državi. Program naj bi zagnali že julija, če se bo nadaljeval trend upadanja okužb s covidom-19. Sicer japonski vladni organi še niso sporočili, kako točno bi program ponovnega zagona turizma potekal in kako bo denar razdeljen, a ena izmed možnosti je polovični refund mednarodnim turistom.

cvet češnje
Japonska je spomladi znana po cvetečih češnjah, ki vsako leto v državo privabijo milijone turistov.

Japonska je zaradi izbruha novega koronavirusa utrpela kar 99,9 % upad turistične dejavnosti v primerjavi z lanskim letom. Država se je sicer zanašala na letošnje olimpijske igre, ki bi morale biti v Tokiu, a so bile prestavljene na leto 2021. Japonska bi z novim programom sledila vzoru drugih, med drugim tudi italijanskega otoka Sicilije, ki je prejšnji mesec naznanil, da bo za ponoven zagon turizma na otoku turistom povrnila polovico stroška za let na otok in tretjino stroška bivanja v hotelu.

Prejšnji članekŠport, ki se ga lahko spremlja tudi med koronakrizo
Naslednji članekPod vplivom 8. del: Izdajalsko srce

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.