Slovenska hrana in pijača, slovenska kultura in žur

V mednarodnem študentskem društvu Aegee-Ljubljana bomo letos že sedmič zapored organizirali vikend dogodek “Traditional Slovenian Drinks and Habits” (TSDH). To srečanje, ki se vedno odvija sredi decembra v Kranjski Gori, je med domačimi in tujimi udeleženci postalo pravi hit. Vikend namreč zaradi pestrega družabnega programa skupaj preživimo aktivno, pa vendarle v sproščenem vzdušju.

Čez dan udeležence radi popeljemo v okolico Kranjske Gore: na sprehod v gozd Martuljek, na vrh skakalnice v Planici, na kepanje, kjer je sneg ipd. Še posebej tuji gostje (večinoma Italijani, Hrvati in Srbi) so popolnoma navdušeni nad naravo, Alpami in tudi svežim zrakom. Vsako leto nas v večernem času obišče slovenska folklorna skupina, ki preko glasbe in plesa prikaže drobec slovenske kulture. Ko odplešejo svoje, medse povabijo še udeležence, da se jim pridružimo. Tako in drugače skupaj vtremo pot kasnejšim večernim zabavam, zaradi katerih je TSDH resnici na ljubo tudi tako popularen dogodek našega društva. Celotnen vikend je seveda zaznamovan s slovensko kulinariko, saj se v znaku prave slovenske gostoljubnosti skrbi, da gostje ne ostajajo lačnih in žejnih ust. Organizatorji TSDH-ja se bomo tako tudi letos trudili za čimbolj raznovrsten kulinarični jedilnik tako slovenske jedače kot pijače! Vsako leto pa poskrbimo tudi za kako malo presenečenje, da imamo nekaj ‘novega’ tudi za naše zelo zveste goste. Nekaj italijanskih študentov se namreč tega dogodka redno udeležuje vsako leto in že mesec dni vnaprej javljajo, da so v dneh okoli dogodka TSDH-ja nedosegljivi oziroma na počitnicah.
Torej člani Aegee-ja in tisti, ki to še nameravate postati, toplo vas vabim, da v decembru pridete pogledat, kaj se dogaja v Kranjski Gori. Navsezadnje, da osebno izkusite, čemu gre pripisati vso to pompoznost dogodka oziroma izveste, zakaj je zasvojil Italijane!

Mojca Zaletel, Aegee-Ljubljana
http://www.aegee-ljubljana.org/tsdh05

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.