Spore sodi naj diplomat!

Zagotovo ste že velikokrat bili v položaju, ko ste hoteli prijatelja, punco, fanta ali mamo prepričati, da imate prav vi in ne oni. Če ste navedli dobre argumente v prid vaše zamisli, ste diplomatsko uveljavili ‘svojo’ in bili upravičeno lahko ponosni na svoje retorične spretnosti.

Področje, kjer so odlične retorične spretnosti še posebej pomembne oz. kar nujne, pa je seveda področje diplomacije. Najbrž je tudi med vami marsikdo, ki so ga že kdaj zamikale diplomatske vode. Prav o diplomaciji bo govora na strokovnem seminarju, ki ga pripravlja Društvo evropsko usmerjenih študentov AEGEE-Ljubljana od 2. do 9. aprila. Diplomatski seminar, ki je namenjen tujim in v manjši meri tudi domačim študentom, je izreden dogodek za vse, ki jih zanima področje diplomacije. Udeleženci bodo izvedeli, kako se uspešno pogajati v konfliktnih situacijah, spoznali bodo nekatere skrivnosti protokola, razmišljali o položaju žensk v diplomaciji itd. Ob koncu seminarja pa bodo izvedli simulacijo zasedanja Varnostnega sveta, kjer bodo skušali pokazati znanje, ki so ga pridobili med tednom. Da bodo delavnice in predavanja na visokem nivoju, bodo poskrbeli odlični domači in tuji predavatelji, med katerimi bodo tudi ga. Benedetti, šefinja slovenskega protokola, nekatere veleposlanice v Sloveniji ter izkušen diplomat g. Danilo Türk. Ker se po napornem dnevu prileže in spodobi sprostitev, pripravljamo večerne družabne aktivnosti, ki bodo vključevale predvsem raziskovanje nočnega življenja prestolnice, in kamor bodo povabljeni tudi vsi ostali člani našega društva.

Projekt, kakršen je Diplomatski seminar, je še en dokaz več, da lahko tudi člani neprofitnih organizacij pripravimo dogodke na zelo visoki ravni, študentje pa tako dobijo priložnost kakovostnega neformalnega izobraževanja. Zatorej, ko se ti porodi nora ideja o organizaciji kakšnega dogodka ali si zaželiš udeležiti kakšnega neformalnega izobraževanja, napni ušesa in se ozri naokrog, kajti priložnosti je ogromno, le videti jih je treba!


Tina Baloh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.