Top 10 plaž otoka Lanzarote: Najboljše s Kanarskih otokov

Najboljše plaže otoka Lanzarote na Kanarskih otokih
Najboljše plaže otoka Lanzarote na Kanarskih otokih Foto: Balate Dorin iz iStock

Čeprav večino otoka Lanzarote pokriva vulkanska pokrajina, te na obali čakajo številne peščene plaže. Na plaže severne obale se vse leto zgrinjajo surferji. Mirnejše vode na jugu pa so primernejše za družine, plavanje in sončenje. Če iščeš osupljive sončne zahode, dramatično naravno pokrajino ali zgolj nekaj samote, te na Lanzarote čaka primerna plaža. Zaradi ugodnega podnebja so plaže privlačne pozimi in poleti. Upoštevaj, da je poleti največ gneče, zato je najboljši čas za obisk sredi septembra. Poglej si, kaj lahko pričakuješ na različnih plažah tega vulkanskega otoka.

10Playa de Famara

Famara -popular beach for surfes.
Playa de Famara na otoku Lanzarote Foto: Freeartist iz iStock

Plažo Famara poznajo surferji po vsem svetu – pet kilometrov peščene idile, ki postreže z odličnimi valovi. Če nisi izkušen surfer, se lahko odločiš tudi za dvodnevni tečaj surfanja. Plaža je primerna tudi za sproščen tek ali sprehod ob morju ali pa veslanje. Če nisi športnik, lahko opazuješ dogajanje ter zgradiš kak peščeni grad ali narediš lepo fotografijo. Potem se odpravi še na slasten ribji obrok v tamkajšnjo restavracijo Restaurant El Risco. Mestece je tudi polno surferskih kavarn, barov in hostlov.

9Playa de Papagayo

Landscape with Papagayo beach, Lanzarote, Canary Islands, Spain
Playa de Papagayo na otoku Lanzarote Foto: Balate Dorin iz iStock

Na južni obali se znotraj verige zalivov nahaja pet zlatih plaž. Plažo obdajajo strme pečine vulkanskega izvora in jo ščitijo pred vetrom. Značilno je tudi mirno morje in zavidljiva lokalna klima, zato je kraj v vseh letnih časih idealen za sončenje, plavanje in potapljanje. Do Playa de Papagayo lahko prideš s taksi čolnom, štirikolesnikom ali pa se sprehodiš čez puščavsko pokrajino iz Playa Blanca (kar ti bo vzelo približno 40 minut). V bližini zaliva je nekaj barov in restavracij, pametno pa je s seboj vzeti nekaj vode in prigrizkov za izlet na samotno plažo. Kljub odročnosti spada med najbolj znane plaže na Lanzarote.

8Playa Chica

Playa Chica Beach; Lanzarote, Canary Islands, Spain, Europe - September 16, 2019 : Scuba divers in the sea getting ready to dive
Playa Chica na otoku Lanzarote Foto: PeterEtchells iz iStock

Playa Chica je s 100 metri dolžine ena najmanjših, a hkrati najlepših plaž na otoku. Je tudi med najboljšimi destinacijami za potapljanje na Lanzarote. V bližini najdeš dovolj restavracij in različnih aktivnosti, primernih tudi za družine. Na plaži lahko pričakuješ gnečo, zato je najbolje, da tja pripeš dovolj zgodaj in rezerviraš najboljše mesto z razgledom na plitvo vodo v Puertu del Carmen. Najameš lahko ležalnik s senco, po uživanju na plaži pa lahko zaviješ še v katerega izmed živahnih nočnih klubov na Avenida de las Playas.

7Playa del Charco de los Clicos

Laguna de los Clicos, Playa El Golfo, Lanzarote, Canary Islands, Spain
Playa del Charco de los Clicos na otoku Lanzarote Foto: Daniele Di Novi iz iStock

Playa del Charco de los Clicos je osupljiv primer vulkanske plaže. Ne slovi kot destinacija za sončenje in plavanje, temveč kot naravni biser, vreden ogleda. Barvit kraj na enem mestu združuje črno peščeno plažo, moder ocean, rdeče pečine in zeleno laguno poleg ugaslega vulkana. Popotnikom sicer neposreden dostop do plaže ni več dovoljen, a boš v panoramskem razgledu nanjo lahko užival z razgledne ploščadi. Če te bo kraj navdušil, poskrbi, da si ogledaš narodni park Timanfaya, ki ga v celoti pokrivajo naravni pojavi vulkanskega izvora.

6Playa Quemada

Fishing village Playa Quemada on Canary Island Lanzarote, Spain
Playa Quemada na otoku LanzaroteFoto: typhoonski iz iStock

Na Lanzarote te čaka tudi nekaj črnih peščenih plaž. Najbolj umirjena med njimi je Quemada na vzhodu otoka. Večinoma jo pokrivajo črne skale in prodniki, a pod vzpetinami ob obali boš našel tudi dovolj prostora, da lahko razgrneš brisačo. Lokacija in bližina gorskega terena poskrbita tudi za zaščito pred vetrom, zato je plaža prijetna za sončenje. Žal pa na njej ne boš našel ležalnikov in senčnikov, zato ne pozabi sončne kreme. V bližnji vasi lahko uživaš v odlični morski hrani in tapasih.

5Playa del Jablillo

View of Jablillo beach in Costa Teguise, Lanzarote. Canary Island
Playa del Jablillo na otoku Lanzarote Foto: Erlantz Pérez Rodríguez iz iStock

Oseka tu ustvari naravno laguno, v kateri lahko čofotajo malčki in se urijo začetni potapljači. Potapljačem je na voljo tudi umetni koralni greben. Naravna zaščita pred vetrom, mirna čista voda, bel pesek in široka ponudba storitev poskrbijo, da je plaža zelo prijazna družinam. Ves čas je tudi pod budnim očesom reševalca iz vode. Playa del Jablillo ponuja ležalnike, sončnike in prhe. V bližini je tudi dovolj prostora za parkiranje. Na promenadi se vrstijo restavracije, kavarne, bari in trgovine.

4Playa El Ancla

Overlook the serene Playa El Ancla in Costa Teguise, Lanzarote, where crystal-clear waters and volcanic landscapes offer a picturesque retreat.

Še ena črna peščena plaža, na kateri boš lahko pobliže spoznal različne formacije iz lave. Lokalni prebivalci radi izkoristijo lavine skale te majhne plaže za sončenje. Ob obisku Lanzarote te plaže ne smeš izpustiti. Raziskuj skalnate bazene, sprehodi se po kamniti promenadi in zaplavaj v kristalno čistem oceanu. Eksotični okolici se je težko upreti, zato niti ne preseneča, da je Playa El Ancla tako priljubljena med lokalci in turisti.

3Playa de Janubio

On the south coast of Lanzarote, near the fishing village of El Golfo, is the salt mining plant Salinas de Janubio, which is separated from the open sea by a headland. Aerial view. Canary Islands, Spain, Europe
Foto: Eisenlohr iz iStock

Severno od Playa Blanca leži ena še izmed črnih peščenih plaž na Lanzarote, Playa de Janubio. Za dramatično barvo plaže poskrbi kombinacija zrn črnega vulkanskega peska in lesketajočih kristalov minerala olivina. Poleg zanimivega peska plaža postreže še z rdečkastimi pečinami, ki se dvigajo za plažo. Te so bogate z železovimi oksidi. Številni lokalni prebivalci pogosto obiščejo to plažo zaradi same naravne lepote.

2Playa Dorada

Landscape with Playa Blanca and Dorada beach, Lanzarote, Canary Islands, Spain
Playa Dorada na otoku Lanzarote Foto: Balate Dorin iz iStock

Vzhodno od Playa Blanca leži umetno ustvarjen raj za vodne športe. Mirna voda ni primerna le za otroke, ampak tudi številne aktivnosti, ki bodo navdušile adrenalinske odvisnike. Športni kioski ponujajo deske za windsurfing in vodne skuterje, v barih pa strežejo osvežilno sangrijo. Izposodiš si lahko tudi viseče mreže, ležalnike in senčnike.

1Caletón Blanco

Discover the tranquil Caletón Blanco in Lanzarote, where volcanic rocks cradle turquoise waters against a backdrop of dramatic mountains.

Po kontrastno kombinacijo snežno bele mivke in črnih lavinih formacij se odpravi do Caletón Blanco. Dostop po cesti je enostaven, lepota kraja pa ti bo vzela sapo. Ne gre za eno samo plažo, temveč serijo zalivčkov, ki so nekoliko izpostavljeni vetrovom z zahoda. V naravnih bazenih se varno lahko zabavajo tudi malčki.

Prejšnji članekKje je zapisano, da je uro treba polniti vsa dan?
Naslednji članekLabs to market 2024

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.