Gremo na absolventski žur in ga zažurajmo do jutranjih ur!

Cene, termini destinacije …

Izpiti so pri koncu, vse bliže smo diplomi, službi, toda najprej nas čaka težko pričakovani absolventski žur! Ste se že vprašali, kam bi šli, kdaj in kje bi se zares lahko povsem sprostili in še zadnjič povsem neobremenjeno zažuurali?! Ne pozabite – absolventski izlet je le enkrat v življenju in tega ne smete zamuditi!

Najpopularnejša agencija za mlade ostaja Collegium!

Že od leta 1996 Collegium skrbi za nepozabne zaključne žurke absolventov. V vsakoletni ponudbi ne manjka zanimivih iger, zanimivih tematskih zabav in bogatih nagrad. In tudi po »absolventu« se boste še srečevali in družili s tistimi, s katerimi ste skovali nova prijateljstva, saj organizirajo redna poabsolventska mesečna srečanja. Pohvalijo se lahko tudi s številko 40.000, ki predstavlja število popeljenih študentov na absolventske izlete v zadnjih10 letih.

Najbolj zaželena destinacija – Kreta!
Že kar 14 let je ta najjužnejši in obenem največji grški otok najbolj obiskana absolventska destinacija. Predvsem mesto Hersonissosu slovi po številnih barih, lokalih, diskotekah, kjer se zabava od jutra do večera. Števillni absoventi so bili navdušeni z besedami – nepopisno, nepozabno, sanjsko, noro … Vas zanima zakaj?

7 pravljičnih dejstev, zakaj na Kreto:
– septembrske povprčne temperature ok. 28
– čudovita narava
– zgodovina, ki impresionira
– nepozabna zabava
– odlična glasba
– znameniti grški ples Sirtaki
– nikoli ti ne bo dolgčas, saj se zares »dogaja«

Ne pozabi!

Seveda so stvari, brez katerih absolventski izlet ne more povsem uspeti – so stvari, katere preprosto ne smete pozabiti doma. Kaj oz. koga je nesmiselno spregledati? Predvsem je pomembno, da s seboj vzamete svojo družbo, prijatelje, brez katerih ne gre. Dobra družba se zna zabavati povsod, pa naj bo to Kreta ali domače stanovanje. Pravilo št. 2 za popoln izlet je seveda dober vodič, saj vas bo ta vodil skozi vse lepote, norosti in ostale dejavnosti na zaključnem študentskem izletu.

Cene!
Dober absoventski izlet si lahko privoščite že za okoli 400 evrov in tudi manj, temu znesku pa morate prišteti še stroške zavarovanja, večerje ipd. Seveda je cena odvisna tudi od termina ter prevoznega sredstva – dražje je seveda letalo. Večinoma si lahko absolventa privoščite vsi, saj imajo raznorazne agencije možnosti plačila celo na več obrokov. Ob zgodnjih prijavah pa lahko koristite tudi določen popust – ponekod celo do 40 evrov, kje lahko lažje prihranite? In konec koncev – koliko denarja sploh potrebujete za dober absolventski izlet? Povprečno ok. 500 evrov boste odšteli potovalni agnenciji, spet odvinso od termina, prevoznega sredstva in same agencije, poleg tega pa zraven potrebujete še nekje ok. 200 oz. 300 evrov, odvisno od vsakega posameznika in njegove »potratnosti«. Povsem res je, da vam bo agencija »pobrala« nekaj vašega težko prigaranega denarja in bi bila nižja cena, če bi se odločili za izlet na lastno pest, toda če vse skupaj seštejete, pomnožite in delite, na koncu kaj hitro tudi ugotovite, da organiziran absolvent predstavlja čisto nekaj drugega kot izlet, ki ga sami organizirate. V ceno imate vključeno bivanje, hrano, pestro in zanimivo animacijo, prvo pomoč in zagotovilo, da bo tam ogromno študentov, s katerimi lahko splete nove prijateljske vezi in končno, kjer je veliko ljudi, je tudi velika zabava!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.