Kako dovolj privarčevati za potovanje?

Veliko ljudi me vpraša, kako privarčujem dovolj denarja za potovanja. Odgovor je pravzaprav zelo preprost – ključnega pomena je vsakodnevno varčevanje in delo.

Vsak dan so priložnosti, ko lahko prihraniš evro, dva ali več. Tukaj je nekaj primerov. Namesto pogostih kosil v restavracijah in kavic v centru mesta, si obrok raje pripraviš doma in prijatelja povabiš na kavo k sebi. Namesto treh parov novih čevljev, kupiš le ene. Namesto z avtobusom, se po mestu voziš z mestnim kolesom. Najpomembneje pa je, da skozi leto iščeš priložnosti za študentsko delo in svoj prosti čas posvetiš novi službi. Res se marsičemu odrečeš, a na ta način zagotovo vsak mesec privarčuješ dovolj denarja, da si v prostih poletnih in jesenskih dneh lahko privoščiš oddih na želeno destinacijo.

Poleg naštetega je zelo pomembno, da pogosto spremljaš spletne strani različnih letalskih ponudnikov in iščeš različne akcije in error fare ponudbe. Z nakupom letalskih kart ne odlašaj! Ko najdeš ugodno ponudbo, jo hitro zagrabi. Ne pozabi, da je Azija (cenovno gledano) zaenkrat še vedno najbolj prijazna destinacija za študentski žep.

Ne, denar (na žalost) še vedno ne pada z neba, ampak gre za stvar prioritet. Nekateri varčujejo za nov avto ali novo stanovanje. In prav je tako, vsak namreč najde srečo in zadovoljstvo v drugačnih stvareh. Moja strast so potovanja. Tudi meni se zgodi, da se včasih težko odpravim na delo. Takrat se spomnim, za kaj bom zaslužen denar uporabila in mi je takoj nekoliko lažje. Če imaš željo, voljo, motivacijo in pred sabo jasen cilj, ti bo zagotovo uspelo. 🙂

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.