Kam z vavčerjem, če ga še nisi izkoristil?

Kaj vzeti v obzir ob koriščenju bona?

  • Pot do tja. Čeprav bodo nočitve v vrednosti vavčerja zastonj, boš moral do te lokacije še priti. Če imaš omejen budget, vzemi to v obzir. Če ti glede tega ni treba skrbeti, pa se lahko odločiš za več možnosti. Na izbiro boš imel veliko več Slovenije kot sicer. Razmisli tudi o manjšem potovanju po več krajih.
  • Želje dopusta. Tudi tu te čaka daljši razmislek, saj lahko izbiraš med veliko možnostmi. Si želiš sprostitve in počitka? Bi rad ta čas preživel aktivno in avanturistično? Si želiš videti skrite kotičke Slovenije? Ali bi vse to želel videti hkrati? Toliko vprašanj se ti odpira, da se ne vidiš ven.
  • Sam ali v paru? Pomemben vidik tvojega potovanja je, ali potuješ sam. V tem primeru lahko misliš le na svoje želje, temu pa ni tako, če potuješ še s kom. Upoštevati je treba več želja, vsemu temu pa se lahko izogneš, če potuješ sam.

Najbolj popularne turistične točke

Tu te čaka veliko mest, saj je Slovenija ena najbolj priljubljenih turističnih točk in skladno s tem je tudi več vročih točk po državi. Obala je zelo priljubljena, saj je Slovenija nima veliko in to pomeni kvaliteto pred kvantiteto. Vsa obalna mesta ponujajo točno to, kar ponujajo tuja obalna mesta. Na drugi strani je gorski svet tisti, ki ti nudi ogromno možnosti. Vse od gorskega plezanja, alpinizma do hribolazenja in temu primernih aktivnosti. Ob gorskem svetu pa ležijo čudoviti kraji s čudovitimi jezeri, slapovi in še čim. O termalni vodi besed sploh ne bi izgubljali, saj se vsi zavedamo, kako močan predstavnik toplic je naša država. Da pa se vse to zaključi, so tu še večja mesta, v katerih se lahko podučiš o zgodovini Slovenije in vidiš, kaj turiste tako fascinira.

Postojnska jama
Postojnska jama

Skriti kotički Slovenije

Že poznaš temni turizem, ki te lahko odpelje po sledeh prve svetovne vojne? Ali si vedel, da so Prleki vedno prvi? Veš, da Cviček ne teče le na Dolenjskem? Vse take informacije lahko izveš v kotičkih Slovenije, kjer verjetno še nisi bil. Slovenija je majhna država, a to velikokrat vzamemo za samoumevno in ne vidimo vsega, kar nam ponuja. Oglej si manjša mesta, ki niso tako oblegana in vseeno nudijo najvišjo kakovost turističnega življenja. Pobegni z radarja in odidi v dele Slovenije, ki jih še nisi videl. Turistični bon ti ponuja odlično priložnost, da vidiš kraje, ki jih drugače še dolgo ne bi obiskal. Ali pa jih sploh ne bi.

Prleška gibanica
Prleška gibanica

Združi z drugimi aktivnostmi

Ne odidi v toplice le plavat in ležat. Izposodi si kolo in z njim prekolesari okoliške kraje, ki ti bodo že sami po sebi dali milijon novih idej in zagona. Soška dolina je več kot le reka in adrenalinski parki. Okoli tebe so gore, hribi in domačini, ki ti lahko povedo svoje zgodbe, če jih boš napeto poslušal. V večjih mestih niso samo znani muzeji, ampak najdeš tudi prave bisere, ki so jih mnogi naredili prav z lastnimi rokami in v njih tudi samo delajo. Poskusi kulinarične dobrote, ki jih naša država nudi, in ne jej le pice ter testenin. Žlikrofi, pičiči, gibanica, potica in še tisoč drugih jedi. Poleg kulinarike pa lahko poskusiš tudi kaj, česar še nisi. To je lahko vse od športnih aktivnosti, muzejev, galerij, ogledov, sprehodov … Kot že povedano, najboljše je imeti veliko domišljije.

Blejsko jezero
Blejsko jezero

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekLaurel Hubbard bo postala prva transspolna oseba z nastopom na OI
Naslednji članekSe bo izgubljeno študijsko leto nadomestilo prihodnje leto?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.