Najbolj instagrammable kotički naše Obale

Glavni razlog, da obiščemo neki kraj, bi seveda moralo biti to, da ga vidimo – in to ne skozi objektiv ali ekran telefona. Kljub temu se radi slikamo, svoje umetnine pa radi objavljamo na družbena omrežja. Tokrat o tem, kje na Slovenski obali lahko narediš čudovite fotke.

Piran

Tujci ga oblegajo z razlogom. Piran je za mnoge najlepše slovensko mestece. Najbolje je, da se povzpneš do obzidja: od tam lahko v sliko zajameš Piran, morje, pa tudi samega sebe.

Piran
Piran, slikan s Piranskega obzidja.

Bele skale

Pot od kampa in hotela Belvedere do plaže Bele skale odkriva fantastičen razgled na morje. To je tu veliko lepše barve kot na mestnih plažah v Izoli in Kopru.

Bele skale
Hoja do plaže Bele skale odkriva čudovit razgled na morje.

Mesečev zaliv

Sprehod od Strunjana od plaže Mesečev zaliv je podobna zgodba kot Bele skale. Gre za še eno čudovito, toda težje dostopno plažo. Razgled je tudi v tem primeru vreden hoje.

Mesečev zaliv
Plaža Mesečevega zaliva je čudovita, čeprav nekoliko težje dostopna.

Koprski zvonik

Koper morda ni tako srčkan kot Piran, toda med turisti je vedno bolj priljubljen. Če se povzpneš na zvonik na Titovem trgu, se ti bo odprl pogled na celotno mesto ter na morje.

Koper
Koper (pogled z vrha ene od stolpnic, ne z zvonika). Se pa vidi zvonik 😉

Sicer pa si življenja ni treba preveč komplicirati. Če se slučajno znajdeš v enemu od naših obalnih mestec, bo dovolj, da si ob sončnem zahodu nekje ob morju. Pogled na sonce, ki se izgublja v morju, in na jambore ladjic je več kot insta worthy.

Koper
Sončni zahod v vseh obalnih mestecih je nekaj čudovitega.
Prejšnji članek»Pljuča Zemlje« še vedno v primežu požarov
Naslednji članekŠtudentski abonmaji za Dramo 2019/2020

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.