Kalifornija 5. del: Zabaviščni parki

Ko si tam je obvezno iti v vsaj enega od zabaviščnih parkov. S punco sva šla v pet parkov. Izpustila sva Legoland, Knotts Berry farm in Six flags. Sva si pa ogledala Disneyland, Universal Studios, Warner Bros studios, SeaWorld in Pacific park.

Disneyland

Začnimo kar z največjim med njimi. Kalifornijski Disneyland je veliko večji kot katerikoli evropski. To pa prinese tudi višje cene in veliko več ljudi. Tu predlagam vsakemu, da pri vstopnici zraven dokupi še Max pass, ki ti omogoča preskok vrste. Svet igrač, Waterworld, Pirati s Karibov, vse Disneyeve princeske, Indiana Jones in seveda Vojna zvezd. Bilo je noro dobro, a sem veliko časa premišljeval, kaj vse bi lahko naredil z 150 $, ki sem jih dal za ta park. Ampak, ko me je objel Chewbacca mi je bilo čisto vseeno. Must see.

Star Wars Galaxy Edge v Disneylandu
Star Wars Galaxy Edge v Disneylandu

SeaWorld

Vodni park in akvariji, ki sem ga že opisal v potopisu iz San Diega.

Pacific Park

Na pomolu Santa Monice je prečudovit majhen zabaviščni park. Polno je iger na srečo, kjer mečeš žogice in podobno. Vlak smrti in razgledno kolo sta čudovita.

Santa Monica pomol
Santa Monica pomol

Warner Bros Studios

Čeprav ni ravno zabaviščni park sem ga vključil, ker sem se tu najbolj zabaval. Filme obožujem in videti zaodrje je noro. Big bang theory, Friends, Dva moža in pol in Lucifer so le nekatere od serij, ki so imele ali imajo svoje prostore tam. Vsi originalni Batmobili, kostumi iz Aquamana in ogromno stvari iz Harry Potterja. Z golf avtomobilom se pelješ po celotnem studiu in vidiš kje so snemali serijo Midve z mamo, Friendse in filme kot so Gremlini, Hitri in drzni, Vsemogočni Bruce in ostale. Čudovit ogled, ki ga močno, močno priporočam vsem. Tudi tistim, ki poznajo le malo filmov in serij, saj vsi vemo kako bi bilo sedeti v kavarni Central Perk ali pa sedeti na Sheldonovem mestu.

Kavarna Central Perk
Kavarna Central Perk

Universal Studios

Meni osebno veliko boljše kakor Disneyland. Sprehod po Hogwarts šoli, pomoč Kung fu pandi Poju in minionom, vožnja po piramidi iz Mumije, premagovanje Deceptikonov iz Transformerjev. Meni najljubše pa vodna vožnja po Jurskem parku, ki je fenomenalna in mokra. Krofi iz Simpsonovih, Butterbeer iz Harry Pottra, egipčanski ščurki in še tisoč drugih stvari, ki jih lahko kupiš. Perfekten studio/zabaviščni park. Moj nasvet je ogled studija kjer snemajo filme. Odprt avtobus te odpelje po scenah iz Žrela, King Konga, Grincha, Psihota, Jurskega parka in mnogo drugih.

Hogwarts
Hogwarts
Jurski park
Jurski park

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek5 idej za zdrav in hiter zajtrk
Naslednji članekVeš, katere znamke ne testirajo na živalih?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.