Kam greš pa ti?

Na ljubljanskih ulicah smo ustavljali študente. Zastavili smo jim najbolj pogosto prednovoletno vprašanje: KJE, KAKO IN S KOM ZA LETOŠNJI SILVESTRSKI VEČER? KOLIKO DENARJA BI PORABILI IN KOLIKO DNI UŽIVALI? Veliko jih še ne ve, kje in s kom bodo preživeli Novo leto, drugi imajo že vse zmenjeno, morda boste dobili kakšno idejo.


Tamara Černigoj, Ruski jezik, Filozofska fakulteta
Žal še vedno ne vem kje, kako in s kom bom preživela Novo leto. Obstaja tudi velika verjetnost, da bom najbolj noro noč preživela kar na delu. Nimam niti namena porabiti veliko denarja. V primeru, da bi kot študent imela več razpoložljivih sredstev, pa bi se po vsej verjetnosti odpravila v tujino, in sicer v bolj hladne predele sveta.

Eva Pečnik, Poljski in Slovaški jezik, Filozofska fakulteta
Novo leto bom preživela pri sestri, ki živi v Franciji s svojim fantom. Letos smo se odločili, da bomo v Franciji cel teden smučali in tako preživeli Silvestrsko noč na belih snežinah. Upam pa, da bom zapravila čim manj denarja. Nimam namena kupovati novoletnih oblekic in takih in drugačnih modnih dodatkov, mogoče raje kakšno toplo smučarsko kapo.

Luka Ličar, Angleški jezik, Filozofska fakulteta
Konec decembra gremo s prijatelji v Beograd, kjer bomo preživeli Novo leto. Potovali bomo v lastnem aranžmaju, kar pomeni bistveno cenejše prevozne stroške. Vse bo potekalo v režiji študentske variante, kar pomeni zelo poceni in z veliko zabave. Za samo Silvestrsko noč ne mislim kupovati nobenih novih oblačil, ker se mi videz ne zdi tako pomemben. Če bi imeli letošnje leto malce več denarja, pa bi se po vsej verjetnosti odpravili v kakšno večje mesto, Budimpešto na primer.

Borut Obrul, Fakulteta za strojništvo
Ravno pred kratkim smo se s kolegi pogovarjali, da bi praznovali Novo leto na Dunaju. Potovali naj bi z vlakom, celoten aranžma pa naj bi olajšal naše denarnice za 30.000 sit. Vključeno s hrano in pijačo seveda. Bivanja ne bomo plačali, ker smo se odločili, da bomo ves čas pokonci. Ko se vrnemo domov v Slovenijo, pa bomo dva dni spali v naših študentskih posteljah. Meni je zelo pomembno, da Silvestrovo preživim s prijatelji in ga skupaj zelo dobro zažuramo.

Štefan Vidonja, Germanistika, Filozofska fakulteta
Novo leto bom preživel v Ljubljani, najverjetneje na ulici. Upam, da bom porabil čim manj denarja. Velika verjetnost pa je, da bomo žurali več kot en dan. Zato se kar malce bojim, da bodo stroški večji, kot mislim.

Maja Gorjup, Fakulteta za arhitekturo
Za Novo leto naj bi šla v Kranjsko goro, in sicer za en teden. S prijatelji bi združili smučanje in žuranje. Maksimalno mislim za ta teden porabiti 15.000 sit, vključno s potjo, hrano, pijačo, smučarsko karto. Nimam pa namena kupovati za en dan oziroma za eno Silvestrsko noč novih bleščečih oblačil, posebne bleščeče kozmetike. Brez veze.

Peter Cesar, Fakulteta za arhitekturo
Prav na Silvestrski večer bomo s kolegi žurali v Sarajevu, potem pa gremo za en teden bordat na Jahorino. Za en poln teden bom dal 40.000 sit, vključeno s smučarsko karto, žuranjem, hrano in pijačo. Obveščen sem, da porcija čevapčičev stane 300 sit, tako da bom pojedel približno pet porcij na dan. Če pa bi bil milijonar, bi šel v Sarajevo za 14 dni!

Jani Turk, Akademija za glasbo
Žal še ne vem, kam grem za Novo leto, razmišljam pa o tujini. Ne bom rekel, da cena ni pomembna! Torej je tudi zato aktualen Beograd. Sicer še ne vem, koliko denarja bom zapravil, vem pa, da če bo potrebno dati malce več denarja, ga bom pač dal. Moramo se še enkrat resno pogovoriti s prijatelji in se skupaj odločiti, kam se bomo odpravili.

Maja Kolšek, Medicinska fakulteta, Medicina
Ravnokar nam je padlo vse v vodo!! Hoteli smo iti v kočo v Bohinju. Sedaj smo s prijatelji brez idej, nimamo pojma, kam naj bi šli. Naš namen je bil že od začetka porabiti čim manj budget-a, tudi koča v Bohinju je bila zelo ugodna. Malce prej smo razmišljali tudi o kakšnem smučanju, vendar nimamo na razpolago večje vsote denarja. Bomo videli. Upam, da vseeno nekam gremo in da ni že vse zasedeno.

Ivana Abramič, Medicinska fakulteta, Dentalna medicina
Letos bom Novo leto pričakala s partnerjem in prijatelji v Novi gorici na ulici. Če bom imela na razpolago nekaj več časa, si bom seveda kupila tudi nova silvestrska oblačila. Pripravljena pa sem zapraviti do 30.000 sit.

Diana Lukič, Etnologija in kulturna antropologija, Filozofska fakulteta
Za Novo leto grem v Bratislavo, kjer imam sošolko na mednarodni izmenjavi študentov. Na povabilo sva se pozitivno odzvali s kolegico. Torej potovati pričneva 29.12.2005, in sicer v lastni režiji, z vlakom. Za pot in žuriranje sem pripravljena zapraviti do 20.000 sit.

Šanin Likar, Pravna fakulteta
Delam, delam! Za Novo leto delam, kelnarim. Torej jaz za Novo leto ne bom zapravljala, ampak bom malce zaslužila. Po Novem letu pa imam namen iti v London za en teden.

Veronika Špigel, Pravna fakulteta
Za Novo leto gremo s prijatelji in fantom na morje v Barbarigo. V Barbarigo gremo zato, ker imamo zelo, zelo ugodno možnost. Imeli bomo prijateljsko ozračje, zato tudi nakup silvestrskih oblek, čeveljcev in podobnih pripomočkov, hvala bogu, ne bo potreben.

Primož  Novak, Pravna fakulteta
Po vsej verjetnosti bom Novoletne praznike preživel v Ljubljani s prijatelji. Mislim, da bom za samo pričakovanje Novega leta zapravil okoli 5.000 sit. Nimam pa namena kupovati nobenih posebnih silvestrskih oblek in kravat. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.