Obisk Moskve v času Mundiala

Oba s prijateljem lahko rečeva, da sva nad obiskom ruske prestolnice bila navdušena, ampak brez nogometnega utripa vzdušje nebi bilo tako pestro. Lahko si prebereš, zakaj sva s prijateljem sploh odšla v Rusijo in kako sva se imela na nogometni tekmi.

Obiskati Moskvo še ne pomeni, da sva dobesedno doživela Rusijo kot celoto, saj gre za ogromno in predvsem drago mesto s priseljenci iz celega sveta. Teh dobrih 5 dni sva preživela v družbi ruskih prijateljev, ki so nama podrobneje razkazali to metropolo in tudi povedali veliko zanimivosti o tem kakšno je tam življenje. Kar se tiče prometa so kolone ogromne in gre za resničen kaos, saj smo veliko mesta tudi prevozili z avtom. Toda najlažji in naučinkovitejši način premikanja po mestu je uporaba metroja oz. podzemnih vlakov, med drugim njihove prestopne postaje veljajo za najlepše na svetu.

Glavna znamenitost je ogromen Kremelj ob Rdečem trgu, ki velja za sam center mesta in posledično je tudi najbolj priljubljena turistična točka. Z ladjo sva se zapeljala tudi po reki Moskva, od koder se najlepše vidijo čudovite starodavne palače in druge znamenitosti.

Moskvin metro velja za najlepšega na svetu
Moskvin metro velja za najlepšega na svetu

Predvsem zaradi mundiala je bilo vzdušje v mestu zelo nogometno, saj so bili navijači praktično na vsakem koraku. Prijatelji so nama povedali, da se je Moskva zaradi tega v zadnjih letih zelo uredila in je zdaj mesto še lepše.

V ozadju finančno središče Rusije
V ozadju finančno središče Rusije

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.