Študentje opravili veliko humanitarnih del v Gambiji

V sodelovanju s slovenskim društvom Za otroke sveta in gambijskim društvom Charity Pearl The Gambia je bil organiziran Julijski poletni tabor, ki se je odvijal v Gambiji. Izvedli smo ga v okviru programa Potuj kot prostovoljec, tabor je zdaj že za nami in ekipa vseh 35 prostovoljcev je že nazaj v Sloveniji.

V celem juliju smo študentje s svojim znanjem in izkušnjami po najboljših močeh nesebično pomagali na različnih področjih. Razdeljeni smo bili v 3 skupine, glede na področje dela, ki ga opravljamo. Od tega je bilo 10 bodočih: zdravnikov, zdravstvenih delavcev, farmacevtov in sanitarnih inženirjev, ki so pomagali v bolnišnici. Druga skupina je bila sestavljena iz 10 študentov arhitekture in z dvema mentorjema iz ljubljanske univerze, ki so gradili nov karierno-izobraževalni center. Preostalih 12 prostovoljcev pa je poučevalo v lokalni šoli MoBeta, ki je nižja osnovna šola, katero obiskuje nekje med 200 in 250 otrok.

Prostovoljci, ki so pomagali v bolnišnici in poučevali v šoli. Foto: Oskar Milutinović
Prostovoljci, ki so pomagali v bolnišnici in poučevali v šoli. Foto: Oskar Milutinović

Pred samim taborom smo tudi zbirali prostovoljne denarne prispevke in tako z vašo pomočjo zbrali 7.667 €. S tem denarjem smo: plačali malice za otroke na poletnem taboru, popravili tla v eni izmed učilnic v šoli, prebarvali table, kupili koše za smeti, posode za vodo in omare za vse učilnice. Prav tako smo prispevali za nakup učbenikov za vse razrede, pomagali enemu izmed učiteljev pri plačilu operacije, bolnišnici priskrbeli medicinske pripomočke, razkužila, rokavice in sanitetni material. Poleg vsega naštetega smo še sirotišnici darovali 200 kg riža in zbrana oblačila ter igrače, družinam v vaseh pa v revnejšem predelu Gambije pomagali z denarnimi prispevki. Priskrbeli smo dodatno učno pomoč za učence, ki jo potrebujejo, podelili denarne nagrade učiteljem za pomoč pri izvedbi tabora, organizirali športni dan za vse otroke na taboru in prispevali denar za izgradnjo karierno-izobraževalnega centra.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.