(Intervju) Stella predstavlja album Takšni smo

Intervju s Špelo Jezovšek, poznano pod glasbenim imenom Stella
Intervju s Špelo Jezovšek, poznano pod glasbenim imenom Stella Foto: Katja Grobelnik

Špela Jezovšek je v glasbenem svetu znana pod svojim ustvarjalnim imenom Stella. Špela je imela 8. 2. 2024 v Ljubljani predstavitev svojega drugega albuma z naslovom Takšni smo. Na to temo sva se pogovarjali.

Špela, najprej iskrene čestitke ob izidu tvojega drugega albuma. Povej mi, koliko časa si ustvarjala album?

Najlepša hvala! Najstarejša pesem na albumu je iz januarja leta 2021, in sicer Le spomin, ki sva jo ustvarili skupaj z odlično artistko in dobro prijateljico Samantho Mayo. Ne morem verjeti, da je minilo že dve leti od takrat!

Samantha Maya x Stella - Le spomin (Official Music Video) 2022

Mislim, da si veliko ljudi ne zna predstavljati, koliko dela gre v album. Kaj je bil zate največji izziv in kaj je bil najljubši del priprave albuma?

Moj najljubši del je vedno ustvarjanje glasbe. Tako rada sem v studiu, ko bom imela svojo hišo, bom definitivno imela tudi svoj studio. Toliko kot je užitka na poti do nastanka albuma, je po navadi tudi izzivov, ki po navadi postanejo zanimive zgodbe, ali pa lekcije za naslednjič. Nazadnje smo na primer snemali dva videospota v enem dnevu, ker se zgodbi povezujeta in smo izkoristili iste lokacije. Snemali smo od osmih zjutraj do enajstih zvečer, vmes smo eno sceno skoraj pozabili posneti (smeh). Videospot za pesem Zločinec je super izpadel, kmalu pa si boste lahko ogledali tudi nadaljevanje zgodbe v videospotu Lepe punce ljubijo barabe!

Ta album je precej drugačen od tvojega prvega albuma. Poleg tega, da se mi pesmi zdijo dosti bolj energične, v tem albumu nisem zasledila čustvenih balad, ki jih je bilo več v prvem albumu. Kaj pa se tebi zdi, da je glavna razlika med prvim in drugim albumom?

Moram reči, da se strinjam s to izjavo. Ta album je dosti bolj energičen in dosti bolj pop od prvega, je pa res, da kar pogrešam baladice. Prvi album se mi zdi veliko bolj odkrito čustven, medtem ko sem v drugemu raziskovala čustva, ki jih dostikrat prikrivamo, kot npr. ljubosumje, strah pred intimnostjo, prenavezanost v toksični zvezi. Tako da se mi zdi, da sta si albuma tako energijsko kot tudi vsebinsko dokaj kontrastna.

Stella
Foto: Rok Mlinar

Če se ozreva nazaj in primerjava Stello iz prvega albuma s Stello iz drugega albuma, kje vidiš največjo razliko?

Stella se je med ustvarjanjem prvega albuma igrala in iskala, v drugem albumu je sodelovala z različnimi ustvarjalci in si širila obzorja, oba albuma pa sta ji pomagala priti do tam, kjer je zdaj. Kam gre dalje pa boste izvedeli v tretjem albumu. In sedaj bo nehala govoriti v tretji osebi (smeh).

V drugem albumu si presenetila s pesmijo »Lepe punce ljubijo barabe«, ki je edina pesem, ki javnosti še ni bila znana. Zlahka priznam, da imam to pesem na repeat. Kdaj lahko pričakujemo videospot in ali je v ozadju kakšna posebna baraba, ali je bil navdih kje drugje?

Veliko prijateljic mi govori, da se s to pesmijo poistovetijo. Popolnoma razumem, jaz tudi (smeh). Vsak ima v življenju neko izkušnjo, ko se neka zveza preprosto ne obnese, ampak tega ne opaziš, ker sam na svojo situacijo ne moreš gledati objektivno. Vsak se kdaj naveže na nekaj toksičnega, četudi to niti ni zveza s sočlovekom. »Jaz ne morem več v raju živet, s teboj v pekel preselila se bom« precej dobro strne sporočilo pesmi. Videospot pa lahko pričakujete enkrat spomladi!

Stella
Foto: Rok Mlinar

Pred kratkim si imela predstavitev albuma, ki je bila res odlična. Povej mi, kje te lahko naslednjič vidimo na odru?

Najlepša hvala, atmosfera je bila super in res sem uživala na odru! Trenutno sem na poti, iz Prage kmalu grem v Vietnam in nato na Japonsko, tako da mogoče bom spet kaj zapela tudi v deželi vzhajajočega sonca. Drugače pa bom na svojih socialnih omrežjih sporočila takoj, ko bom imela specifične datume za špile! Moja letošnja želja je namreč čim več poletni špilov.

In seveda, mi lahko izdaš katera je tvoja najljubša pesem novega albuma?

»A jaz ne morem več v raju živet, s teboj v pekel preselila se bom, ta bolečina mi postala je všeč. Veš, ne pravijo zastonj, da lepe punce ljubijo barabe.« (smeh)

Stella
Foto: Katja Grobelnik
Prejšnji članekParjenje istospolnih kitov ujeto na fotografijah
Naslednji članekKaj pa mi? Zakon za urejanje položaja študentov (ZUPŠ-2)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.