Čarobna darila izpod tvojih rok

Zakaj se obdarujemo ravno decembra in kam sega ta navada (ali pa že skoraj nuja)?

Božično-novoletni čas je na Slovenskem že od nekdaj veljal za obdobje, v katerem se lahko ubranimo zlih sil, prikličemo in zavarujemo vse dobro ter izvemo, kaj nas čaka v prihodnosti. Ta čas je prepleten z obdarovanjem še iz časa Rimljanov, ko so v decembru slavili žetev in pridelke ter praznovanje poimenovali “saturnalije” (Saturnus je bil bog poljedelstva in žetve).

Z darilom izražamo hvaležnost, naklonjenost, pozornost, spoštovanje. Darilo sodi med ključne elemente uspešnega komuniciranja in izražanja naklonjenosti.

Večno vprašanje: kaj podariti?

Gotovo je darilo, ki ga naredimo sami, še posebej čarobno. Odhod v najbližjo trgovino je res priročen in predvsem hiter opravek, a je poklanjanje daril vse prej kot le izmenjava materialnih dobrin. Pri izbiri daril je pomembno upoštevati tudi želje ali pa vsaj interese osebe, ki jo bomo obdarovali. V kolikor tega ne veš, s spodnjimi idejami prav gotovo ne moreš zgrešiti!

Domače dobrote
Imaš v shrambi ozimnico? Domača marmelada ali pa kečap je super darilo! Kozarec olepšaj s prazničnimi okraski in darilo je popolno! Če nimaš te možnosti, lahko spečeš piškote in jih podariš v lični praznični embalaži. Imaš prijatelja, ki se dobro znajde v kuhinji? Podari mu začimbne mešanice, ki jih pripraviš sam. Morda je kdo izmed tvojih najbližjih ljubitelj čajev in drugih toplih napitkov? Gotovo bo vesel sladkornih ali pa čokoladnih paličic!
Dobrote iz ozimnice, čokoladne žličke in domači piškoti
Dobrote iz ozimnice, čokoladne žličke in domači piškoti
Znaš šivati ali plesti?
Pletenine, nakit, torbice, denarnice, vrečke, ovtiki za telefon, kuhinjske zaščitne rokavice…vedno v trendu!
Praznična vrečka iz blaga
Praznična vrečka iz blaga
Rastline
Če imaš med prijatelji koga, ki se je ravnokar preselil in pogreša kakšno zelenje, je roža v lončku, ki ga okrasiš sam, super ideja za darilo!
Praznične rastline
Praznične rastline

 

 

Okraski za jelko
Idej je neomejeno. Skušaj uporabiti čim več stvari, ki jih že imaš doma. Morda lahko vključiš še posebno sporočilo ali želje, ki jih zapišeš na obesek.

 

 

 

Čajna jelka
Za ljubitelje čajev pripravi jelko, narejeno iz čajnih vrečk. Poišči najrazličnejše čaje in pripravi kakšno zanimivo informacijo o njih!
Božično čajno drevesce
Božično čajno drevesce
Obesek za ključe
Božična skodelica
Božična skodelica
Narediš ga lahko iz das mase, tekstila, usnja ali pa kamenčkov. Prepusti se domišljiji.

Personalizirana skodelica
Odlično darilo za ljubitelje kave, čaja ali vroče čokolade. Tudi skodelico lahko izdelaš čisto sam v kakšnem keramičnem ateljeju. Takšno darilo ima gotovo še posebej čarobno noto.

Parfumi in kozmetika
Domač trdi parfum in nežno milo za roke sta kot nalašč za decembrsko obdarovanje. Bogat nabor idej za izdelavo najdeš na Pinterestu ali pa tukaj.

Spomin
Iz tršega kartona oziroma papirja izdelaj kartice in jih poriši s spomini, ki te povezujejo s prijateljem. Prazne kartice lahko tudi kupiš, najlažje prek spleta, prodajajo pa jih tudi v trgovinag Flying Tiger. Teh pri nas žal še ni, jih pa najdeš v sosednjih državah (Trst, Zagreb, Dunaj…).

Zaznamek za knjigo
Je prijatelj pravi knjižni molj? Izdelaj mu zaznamek za knjigo, no, ali pa kar več teh.

Domači napoji

Domače žganje
Domače žganje

Prijatelj rad pripravlja nove napitke in eksperimentira pri pripravi alkoholnih pijač? Opremi ga s paketom osnovnih sestavin za pripravo prazničnih pijač. Če to veseli tudi tebe, pripravi različna žganja za svoje prijatelje. Nekaj idej in receptov najdeš tukaj.

Praznične dišave
Naj bo pravo praznično vzdušje tudi v vonju. V steklene kozarčke s pokrovčki pripravi različne mešanice začimb in sadja in jih okrasi s kakšno bleščečo pentljo. Podari naravno dišavo, ki deluje tako, da začimbno-sadno mešanico prejemnik nato v svojem domu prlije z vročo vodo in se prepusti prazničnim vonjavam. Nekaj nasvetov za pripravo najdeš tukaj.

 

Veselo in uporabno obdarovanje ti želimo!

Darileeeeee

——————————–
Nagradna koda: 3517
Kodo vpiši v nagradni obrazec.
——————————–

Prejšnji članek9 nasvetov za zniževanje stroškov ogrevanja (del 1)
Naslednji članekBolj kot kazni se bojte posledic

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.