Čas je za žure!

Stanovanja in hiše postanejo ob poletnih večerih neprijetno soparni, kot da bi nas mati narava porivala skozi vhodna vrata, rekoč: »No, pojdi že med ljudi«. A žurerska scena se takrat odseli iz večjih mest, zato poglejmo nekaj predlogov, kako pripraviš idealno poletno zabavo ali praznovanje.

Piknik

Seveda tu ne govorimo o romantičnim pikniku nekje v parku s košarico dobrot. Tu govorimo o pravem, slovanskem pikniku, kjer tečejo žganje, vino in pivo v potokih, namesto košarice pa imamo žar, na katerem se hrustljavo in visokokalorično pečejo prašič, mukajoče kosilnice in kokodakajoči ptiči (za vegane in vegetarijance pa bučke, glive, tofuji in umetni siri za žar).

Po navadi jih pripravljamo na odprtem, na dvorišču, ob kakšnem vikendu ali vinogradu, toda poletje kliče za piknik v naravi. V Sloveniji je mnogo krajev, kjer lahko postavimo svoj žar ali pa spečemo hrano kar na prostem ognju. Velikokrat so taki prostori tudi opremljeni s klopmi in mizami ter imajo ograjeno kurišče.

Za tako zabavo ne potrebuješ veliko potrebščin, ko najdeš pravi kraj za piknik. Nekaj platojev piva, nekaj steklenic vina in žganja ter nekaj kilogramov produkta mesarij. In seveda nekaj lačnih, žejnih in prešernih ljudi.

Zabava na plaži

Vsi poletje primerjamo z morjem. Prva stvar, na katero pomislimo, ko nekdo omeni poletje, je morje. Morje ima seveda plaže in plaže so bile že leta kraj zabav, praznovanj in brodolomov (za katere vemo, da so vsebovali rum, če je verjeti filmu Pirati s Karibov). Zato je naša dolžnost, da nadaljujemo to tradicijo. Priprava take vrste zabave sploh ni zakomplicirana. Potrebuješ naslednje: morje, plažo, pijačo, glasbo in ljudi.

Torej zbašeš skupino ljudi, ki ti najmanj dvignejo pritisk, ko so pijani, v avto, se odpeljete na morje, najdete plažo, ki je varnostno najbolj prilagojena za skupino pijanih, nepremišljenih mladostnikov, in se tam utaborite. Na prenosni zvočnik zavrtite kakšen chill mix in se predajte pljuskanju valov, morski sapi, neskončnemu zvezdnatemu nebu in zvokom bruhanja v ozadju, ker nekdo ni premislil, ko je mešal vino in rum.

Zabava na strehi

Priznamo, to zabavo je najtežje izpeljati, saj nima vsakdo dostopa do strehe (vsaj take, na kateri lahko varno stojiš). Toda če je le možno, zagrabi priložnost in priredi zabavo, ki jo bodo opevali še vsaj nekaj mesecev. Na teraso strehe prinesi mizo in nekaj stolov. Priporočamo tudi, da streho svetlobno okrasiš z lampijončki ali pa okrasnimi lučmi. Če ne piha, pa bodo tudi sveče opravile to dolžnost.

Pripravi nekaj prigrizkov in pijače, vrečko za smeti in pepelnik za kadilce, da ne bo čistilka naslednji dan bentila, kako nemarni so študentski stanovalci bloka. Miza naj služi kot odprti bar. Zabave na strehi so tudi idealne za pivske igre. Če jih ne poznaš, si preberi naš članek 5 preprostih pivskih iger.

Prejšnji članekKako bomo odslej potovali z javnim prevozom?
Naslednji članekKako ublažiti stranske učinke po cepljenju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.