Dave Chappelle: Sticks & Stones

Verjetno največji in najboljši stand up komik vseh časov, 46 letni Dave Chappelle s svojim novim nastopom na Netflixu imenovanim »Sticks & Stones« še vedno vznemirja gledalce.

Je res tako hudo?

Če se odločiš klikniti na video stand up komika in si zelo hitro užaljen, potem si kriv ti. Tako za nekatere besede priznam, da hodijo po robu okusa a nisem užaljen, ker sem to pričakoval. Kot pravi sam Dave: »You clicked on my face, not me« in tako že na začetku sporoči svoje misli o domnevni užaljenosti.

Nekaj počne prav
Nekaj počne prav.

Teme, ki se jih dotakne

Vedno je bila njegova glavna tema rasizem. Kot temnopolt otrok ni odraščal v tistih groznih soseskah, ampak je kot sin profesorjev imel zelo dostojno življenje. Dotakne se tudi teme o LGBT. Če se znaš smejati, tudi samemu sebi, potem te ne bo užalilo nič. Pedofilija, Michael Jackson in afere so tista tema s katerimi hodi po meji okusa, a se to od komikov pričakuje in izpade smešno, kljub nekaj vzklikom iz občinstva. Kdor pozna afero z igralcem Jussiejem Smolletom, se bo pošteno nasmejal. Seveda pa ne more mimo klasične tarče posmeha po imenu Donald Trump.

Ogledalo družbe
Ogledalo družbe

Ostaja na vrhu

Čeprav ne tako dober nastop kakor tisti pred 20 leti, je Dave Chappelle še vedno najboljši svojega posla. Kar bo rekel mu bo oproščeno, ker je pač Dave. Tistim, ki pa gredo v ogled stand up nastopa z namenom, da bodo užaljeni, sporočam, da tega ne počnite. Se ne splača. Dave Chappelle pametno in iznajdljivo prikaže probleme vsakdana, ki so sicer bližje Američanom, a bodo za gledalca še vedno smešne. Je in bo ostal najboljši.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Dave Chappelle: Sticks & Stones
Prejšnji članekFilmske klasike, ki jih moraš pogledati
Naslednji članekKako preboleti varanje

Urednik portala Student.si

dave-chappelle-sticks-stonesDefinitivno vredno ogleda in dokaz kdo je najboljši komik našega časa. Stand up nastopov se ne gleda, če imaš namen biti užaljen. Smeh je zagotovljen, ko poslušaš Davea, ki pametno kaže sliko družbe in posameznikov, ki zaznamujejo trenutne čase.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.