5 božičnih grozljivk za praznični ogled

Still life with santa claus skull with gold christmas balls and golden ornament with copy space, Merry xmas and Happy new year concept
Foto: waewkid iz iStock

Božič je tukaj, kar pomeni obilica božičnih filmov in crkljanja pod toplo odejo. Letos smo se odločili za nekoliko drugačen seznam, kjer bomo predstavili 5 grozljivk za božični ogled. Katere grozljivke je nujno videti na božič?

Parkelj – Krampus

Začnimo s filmom, ki ni ravno božični, vsekakor pa je prazničen. Parkelj iz leta 2015 predstavlja zgodbo iz avstro-bavarske folklore z istoimenskim zlodejem. V filmu zaigrajo Adam Scott, Toni Collette in David Koechner. Režiser filma je Michael Dougherty (Možje X 2, Superman se vrača, Godzilla: Kralj pošasti).

Krampus - Official Trailer (HD)

Črni božič – Black Christmas

Ameriški slasher film je precej božičen film, o tem ni dvoma. Na voljo imaš tri različice z istim naslovom. Original je iz leta 1976, ki velja za najboljšega. Sledi mu predelava iz leta 2006, ki pa ji sledi še ena predelava – tokrat iz leta 2019.

Black Christmas - Official Trailer [HD]

Koča – The Lodge

Avstrijski dvojec Severin Fiala in Veronika Franz sta po filmu Lahko noč, mamica poskrbela za še eno psihološko grozljivko. Tokrat v njej blestijo Riley Keough, Richard Armitage, Jaeden Martell in Lia McHugh. Grace in oba otroka njenega zaročenca so v snegu ujeti v odmaknjeni koči v gozdu. Odnosi med njimi so napeti in čudni, srhljivi dogodki grozijo, da bodo na plano privabili potlačene psihološke demone iz njenega versko strogega otroštva.

THE LODGE (2020) Horror Movie HD

Gremlini – The Gremlins

Klasika božičnih filmov so Gremlini. Za mnoge najboljši božični film, ki je brez težav uvrščen tudi na naš seznam najboljših božičnih filmov vseh časov. Mali Gizmo, ki mora zasneženo mestece skupaj s svojim lastnikom obraniti pred grozljivimi gremlini. Božična klasika.

Gremlins (5/6) Movie CLIP - The Deagle Has Landed (1984) HD

Tiha noč – Silent Night

Apokaliptična grozljiva komedija iz leta 2021. Keira Knightley, Lily-Rose Depp, Roman Griffin Davis in Matthew Goode v filmu o skupini prijateljev, ki se združijo za še en zadnji božič.

SILENT NIGHT (2020) | Official Trailer | Altitude Films

Božična grozljivka – A Christmas Horror Story

Spremljamo štiri zgodbe, ki jih pripoveduje radijski voditelj Dan (William Shatner). Duhovi, zombiji, parklji in druge grozljive podobe so preoblečene v božično tematiko. Nizek proračun, veliko zabave in širok spekter božičnih grozljivk.

A Christmas Horror Story Official Trailer #1 (2015) William Shatner Horror Movie HD

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekElon Musk ponuja investiranje v Twitter
Naslednji članekJavno poimenovanje plugov? Le kaj bi lahko šlo narobe

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.