5 izjemnih dokumentarnih filmov o živalih

Group of Magellanic Penguins gathered on a sandy beach on a sunny summer day in the Falkland Islands.
Foto: Dgwildlife iz iStock

Dokumentarni filmi o živalih so priljubljeni že vrsto let. Te vrste filmov nas učijo o življenju živali in nas navdušujejo z njihovimi vedenji in interakcijami v naravnem okolju. Predstaviljamo ti nekaj najboljših dokumentarnih filmov o živalih.

5Planet Zemlja – Planet Earth (2006)

Planet Earth je dokumentarna serija, ki prikazuje življenje na Zemlji in njenih različnih ekosistemih. Serija je postala priljubljena zaradi svojih neverjetnih posnetkov in izjemne naravne lepote. Serija se osredotoča na teme, kot so gore, reke, puščave in džungle. Zanimivi posnetki, ki prikazujejo živali v njihovem naravnem okolju, so naredili to serijo eno izmed najbolj priljubljenih dokumentarnih serij o živalih.

Planet Earth 2006 Trailer [HD]

4Popotovanje cesarskega pingvina – March of the Penguins (2005)

March of the Penguins je dokumentarni film, ki prikazuje življenje pingvinov na Antarktiki. Film prikazuje pot, ki jo morajo pingvini prehoditi vsako leto, da bi se parili in vzgojili svoje mladiče. Film je znan po svojih neverjetnih posnetkih in ganljivi zgodbi o vztrajnosti in ljubezni do družine.

March of the Penguins Official Trailer #1 - (2005) HD

3Orka – Blackfish (2013)

Blackfish je dokumentarni film o orki Tilikumu, ki je ubil trenerko v Seaworldu leta 2010. Film prikazuje življenje ork v ujetništvu in vpliv, ki ga ima ujetništvo na njihovo vedenje. Film je sprožil razprave o ujetništvu morskih sesalcev in je imel pomemben vpliv na spremembe v Seaworldu.

Blackfish Official Trailer #1 (2013) - Documentary Movie HD

2Skriti zaliv – The Cove (2009)

The Cove je dokumentarni film, ki prikazuje lov na delfine v Japonskih vodah. Film prikazuje nezakonito lovljenje in pobijanje delfinov v zalivu Taiji. Film je sprožil številne proteste in kampanje proti lovu na delfine in je bil nagrajen z oskarjem za najboljši dokumentarni film leta 2009.

The Cove (2009) Official Trailer #1 - Documentary

1Slonja kraljica – The Elephant Queen (2019)

The Elephant Queen je dokumentarni film, ki prikazuje življenje slonov v Keniji. Film prikazuje zgodbo o matriarhinji slonov, ki poskuša voditi svoje čredo skozi sušo. Film je znan po svojih neverjetnih posnetkih in zanimivih informacijah o življenju slonov.

Prejšnji članekPodpisana 23-milijonska pogodba o nakupu letal za gašenje
Naslednji članekZnanstveniki zasnovali napravo, ki zmanjšuje raka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.