5 najbolj pričakovanih serij leta 2022 (po našem izboru)

Dekle, ki leži v postelji in je pokovko, ter z dalinjcem upravlja TV
Vir: Pexels

Covid-19 nam je pošteno zagodel tudi kar se tiče užitkov ob spremljanju najnovejših sezon nam najljubših serij. A vse to naj bi bilo poplačano z obrestmi, saj se na male ekrane pričakuje rekordno število novih sezon najrazličnejših serij.

Če smo včasih lahko gledali le Netflix, je zdaj na nekaj klikih nešteto novih videoknjižnic, ki za majhen mesečni »prispevek« obljubljajo ure zanimivih vsebin. Še nikoli nismo potrošniki imeli toliko možnosti za kratkočasenje ob tistih lenih, deževnih dneh. Sploh, če smo samski in je to še najboljša tolažba.

Najboljša stvar pri vseh teh ponudnikih pa je, da imajo najrazličnejše originalne produkcije in zagotovo se najde nekaj za vsakega. Katere pa ti najbolj nestrpno pričakuješ?

Better Call Saul

Official Season 6 Trailer | Better Call Saul

Kdaj? Že teče od 18. aprila / Kje? Netflix (v Sloveniji), v ZDA AMC

Šesta in zadnja sezona serije Better Call Saul je bila podaljšana, da bi se zaključile divje zgodbe njenega šarmantno-zločinskega protagonista, kriminalističnega odvetnika Jimmyja McGilla Boba Odenkirka (za »prijatelje« Saula Goodmana). Ljubitelji priljubljene nadaljevanke Breaking Bad bodo najbolj navdušeni nad tem, kako se bo serija končno povezala s svetom Walterja Whita. Serija je že na voljo za ogled, zadnji del pa bo izšel avgusta.

Stranger Things

Kdaj? 27. maj / Kje? Netflix

Netflixova najstniška grozljivka se bo po dolgem čakanju končno vrnila v začetku tega poletja, potem ko je pandemija odložila četrto sezono. Ker so snemanja potekala na različnih oddaljenih lokacijah, številni pričakujejo, da bo to doslej najobsežnejša sezona serije, ki bo potovala po vsem svetu in bo verjetno najbolj begajoča.

House of the Dragon

House of the Dragon | Official Teaser | Max

Kdaj? 21. avgust / Kje? HBO

Igra prestolov se bo letos končno vrnila na tvoje zaslone, vendar ne takšna, kot jo poznaš. Serija House of the Dragon, v katerem bodo igrali Matt Smith, Olivia Cooke in Paddy Considine, bo postavljen 200 let pred dogodke iz prvotne serije, vendar še vedno v Zahodnjem, in bo raziskoval ozadje dinastije Targaryen v vsej njeni ognjeni slavi.

The Rings of Power

The Lord of the Rings: The Rings of Power – Teaser Trailer | Prime Video

Kdaj? 2. september / Kje? Amazon Prime

To je serija, ki je že zdaj najdražja televizijska serija vseh časov, bo luč sveta ugledala drugega septembra. Amazon je odprl denarnico in kupil pravice za »vesolje«, kjer se dogajata filmski trilogiji Gospodar prstanov in Hobit.

Na začetku leta je na voljo vpogled v produkcijsko fotografijo in je navdušil oboževalce, ki že ugibajo, kateri liki se bodo pojavili v novi adaptaciji tega čarobnega sveta.

The Crown

The Crown | Season 5 | A Message From Imelda Staunton | Netflix

Kdaj? Novembra / Kje? Netflix

Po izjemno brutalnem razpletu propadajočega zakona Charlesa in Diane v prejšnji sezoni pričakuj še eno poglavje serije The Crown, ki se ne bo bala udarcev, saj bo kraljevo vodstvo prevzela nova igralska zasedba, med njimi Imelda Staunton kot kraljica in Elizabeth Debicki kot Diana. Dogodki, ki bodo obravnavani v novi sezoni, vključujejo Dianino tragično smrt, politični vzpon Tonyja Blaira in uničujoč požar na gradu Windsor.

Prejšnji članekSavna in njeni učinki na telo
Naslednji članekOče Don Kihota, veliki Cervantes, nekoč bil nepriljubljen
Žan T. Urbanija

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.