Avatar spet v kinih! Trinajst let po premieri se vračamo na Pandoro

Avatar Jamesa Camerona se v kina vrača po 13 letih
Avatar Jamesa Camerona se v kina vrača po 13 letih Foto: on avatar

Avatar je v kina prispel leta 2009 in hitro postal najbolj dobičkonosen film vseh časov. Čeprav mu je ta sloves za nekaj tednov odvzel zaključni del Marvelove sage s Thanosom, je zdaj že nekaj časa spet prvi. In vodstvo bo še povišal, saj se vrača v kinematografe. James Cameron je več kot deset let pripravljal nadaljevanje, ki prihaja decembra, še pred tem pa se bomo ponovno vrnili na Pandoro. Avatar prihaja v kina septembra.

Avatar bo zaživel v še izboljšani obliki

»Predstavljamo čisto novi plakat filma AVATAR, s katerim bomo proslavili ponovno ekskluzivno predvajanje v kinih, samo dva tedna in samo v 3D in sicer od 22. septembra!« so zapisali pri Blitz Sloveniji, ki je distributer filma Avatar. Ustvarjalci filma so ob tem v svet poslali tudi nov napovednik za film, ki je leta 2009 preplavil svet.

Z oskarjem nagrajena epska pustolovščina, najuspešnejši film vseh časov, se v kinematografe kot uvertura nadaljevanju Avatar: Pot vode, vrača v osupljivem visoko dinamičnem razponu 4K, ekskluzivno v najnovejšem 3D formatu.

Jake Sully in Neytiri se vračata najprej v originalu potem pa še v nadaljevanju
Jake Sully in Neytiri se vračata najprej v originalu potem pa še v nadaljevanju Foto: on avatar

Avatar kot rekorder med filmi

Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Michelle Rodriguez in Sigourney Weaver so zaigrali v prvem delu leta 2009. Takrat revolucionarna tehnika 3-D je privabila trume gledalcev, ki so si ga ogledali večkrat. Avatar je predstavil vse tisto, kar lahko zmore filmski svet, in nekatere razočaral z dokaj preprosto zgodbo. Uradno naj bi bil proračun filma približno 240 milijonov ameriških dolarjev, a je verjetno številka nekoliko višja. Vključujoč ponovne izide je Avatar do danes zaslužil 2,847,397,339 ameriških dolarjev. Koliko višja bo številka po ponovnem izidu filma?

Devet nominacij za oskarja in trije osvojeni oskarji so le nekateri izmed priznanj, ki jih je prejel Avatar Jamesa Camerona.

Stephen Lang v Avatarju jasno pove, da nismo več v Kansasu
Stephen Lang v Avatarju jasno pove, da nismo več v Kansasu Foto: on avatar

Avatar kot napovednik za Avatar: Pot vode

Dolgo pričakovano nadaljevanje Avatarja, ki je dolgo nosil kar naziv Avatar 2, je končno pred vrati. Vse o težko pričakovanem drugem delu Avatarja si lahko prebereš v našem prispevku Avatar 2: Napovednik in vse pomembne informacije.

Avatar | Back in Theatres

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTelefon za pomoč v stiski – PRISLUHNEM TI
Naslednji članekKdo je Andrew Tate, kontroverzni influencer, ki so ga odstranila vsa omrežja?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.