Dobili bomo več sezon serije The Last of Us

The Last of Us
Foto: on imdb

Serija The Last of Us bo dobila drugo sezono. Ker se je končala, kjer se konča igra, bo naslednja sezona adaptacija nadaljevanja; igra The Last of Us Part II pa se začne s petletnim časovnim preskokom.

Kljub oskarjem velika gledanost zadnje epizode

Finalna oddaja serije je premiero doživela ravno takrat, ko so bile vse oči uprte v ne več rdečo preprogo nagrad akademije. Kljub oskarjem si je zaključek ogledalo dobrih 8 milijonov gledalcev. V Evropi in Južni Ameriki se lahko serija pohvali z največjo gledanostjo v zgodovini HBO Maxa. Najverjetneje je za dodelano adaptacijo zaslužno dejstvo, da je imel prste vmes ustvarjalec igre. Druckmann in Mazin sta s sodelovanjem navdušila. Pedro Pascal in Bella Ramsey v glavnih vlogah pa še bolj.

the last of us
the last of us Foto: on imdb

Kaj sta o nadaljevanju povedala ustvarjalca?

Oboževalce, ki poznajo že igro, najbolj zanima, kakšen pristop bodo ubrali pri priredbi nadaljevanja. Verjetno je tudi tebe razveselilo, da bodo kljub časovnemu preskoku obdržali Bello Ramsey v vlogi Ellie. Prva sezona je v celoti zajela zaplet prve igre, zato so podobna pričakovanja za naprej utemeljena. K sreči sta ustvarjalca Craig Mazin in Neil Druckmann že zagotovila, da ne bo tako hitro konec: »Več kot ena sezona bo. Pravilno ste opazili, da ne bova povedala, koliko. Da bo več kot ena, drži.«

O čem bodo govorile nove sezone?

Zaenkrat vemo, da prvi sezoni sledi zgodba iz The Last of Us Part II. Zaradi razgibanega poteka časa v igri in sposobnosti stopnjevanja, ki so jo ustvarjalci izkazali do zdaj, bi lahko dogajanje obsegalo več sezon. Ne smemo pa izključiti možnosti, da nas zaradi priljubljenosti serije Naughty Dog preseneti še z novo igro. Pred kratkim so obljubili multiplayer verzijo The Last of Us.

Joel in Ellie sta glavna lika v igri The Last of Us
Foto: on playstation

Premalo akcije?

Vse kaže, da se ekipa še predobro zaveda razlike med igranjem in gledanjem. Craig Mazin je na vprašanje, če bomo videli več okuženih, odgovoril tako:

“The Last of Us še ni konec in ravnovesja ne lovimo le znotraj epizode oziroma niti med epizodami, ampak od sezone do sezone. Možno je, da bo čez čas več Okuženih in morda različnih vrst. Znotraj epizod, na katere smo se osredotočili, pa smo na koncu v splošnem poudarjali moč odnosov in poskušali osmisliti akcijske trenutke.”

Pedro Pascal in Bella Ramsay
Pedro Pascal in Bella Ramsay Foto: on imdb

Kako zvesti bodo ostali izvirniku?

Serija je bila obsipana s hvalo tudi glede zvestobe originalu. Splet so preplavile objave posnetkov zaslona z vzporednimi primerjavami prizorov iz igre in serije, ki so na prvi pogled identični. Karakterizacija junakov je prav tako prepričljiva kot v igri in prva sezona taktično prioritizira razmerja med njimi. Slednje bo pomembno, ko bodo primorani delovati izolirano. Poznavalce igre zanima, kakšen pristop bodo ubrali v novi sezoni.

»Drugačna bo, tako kot je bila ta sezona drugačna,« odgovarja Mazin. »Včasih bodo razlike radikalne in včasih se bo komaj kaj razlikovalo, a bo drugačna in bo stvar zase. Ne bo čisto tako, kot je v igri.«

Če sodimo po prvi sezoni, jim lahko oboževalci zgodbe zaupajo. Kaj misliš?

Serija The Last of Us je perfektna nepopolnost

VIRNerdist
Prejšnji članek5 poklicev, ki bodo kmalu izumrli
Naslednji članek7 biografskih dokumentarnih filmov, ki jih moraš videti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.