Družina Gucci zaskrbljena glede nove kriminalne drame

Konec leta 2021 naj bi na televizijske zaslone prišel nov biografski kriminalni film z naslovom »House of Gucci«. Film britanskega režiserja Ridleya Scotta temelji na knjigi Hiša Gucci, ki vsebuje senzacionalno zgodbo o umoru, norosti, glamurju in pohlepu. Dogodke in posledice umora Maurizia Guccija bodo uprizorile znane hollywoodske zvezde, od Lady Gage pa do Al Pacina. Pravnuki Guccia Guccija, ki je pred stoletjem v Firencah ustanovil luksuzno modno hišo, so izrazili svojo zaskrbjenost o resničnosti filmske vsebine. Režiserja so pozvali naj v filmu, ki se osredotoča na senzacionalni umor, spoštuje zapuščino njihove družine.

Prikaz dogodkov in posledic umora

Film »Hiša Gucci«, v katerem igrata Lady Gaga in Adam Driver, temelji na knjigi o umoru Guccijevega vnuka Maurizia. Tega je leta 1995 umorila njegova nekdanja žena Patrizia Reggiani, ki jo igra Lady Gaga. Film bo prikazoval dogajanje sojenja in obsodbo Patrizie, ki je zaradi umora prestala 16 let zapora.

lady gaga in adam
Adam Driver in Lady Gaga v vlogi zakoncev Gucci.

Zaskrbljenost družine

Ena izmed Mauriziovih sorodnic Patrizia Gucci je izrazila svojo zaskrbljenost glede resničnosti dogodkov. »Resnično smo razočarani. Govorim v imenu družine. Ukradejo identiteto družine, da bi ustvarili dobiček in povečali dohodek hollywoodskega sistema … Naša družina ima identiteto in zasebnost. Lahko se pogovarjamo o vsem, vendar obstaja meja, ki pa je ni mogoče prestopiti,« je dejala Associated Press. Dodala je, da se je za pojasnilo glede obsega filma obrnila tudi na ženo režiserja, vendar od nje ni prejela nobenega odgovora.

Nadaljnji ukrepi

Patrizia Gucci je opozorila, da se bo družina ob izidu in ogledu filma odločila, kakšne nadaljnje ukrepe bo sprejela. Zaskrbljeni so predvsem zaradi vrhunskih igralcev, ki bodo uprizarjali družinske člane in pomanjkanjem sodelovanja s Scottovo producentsko hišo. Film bo namreč temeljil na knjigi, v kateri družina vidi veliko netočnosti.

lady gaga
Lady Gaga v vlogi Patrizie Reggiani.

Neustrezna izbira igralcev

Al Pacino v filmu igra Alda Guccija, ki se ga vnukinja Patrizia spominja kot strokovnega prodajalca in zasluženega za globalno širitev znamke. Po njenem mnenju igralci niso ustrezno izbrani in ne predstavljajo resničnih oseb. »Moj dedek je bil, kot vsi Gucciji, zelo čeden moški, visok, modrih oči in eleganten. Igra ga Al Pacino, ki ni tako zelo visok, fotografija paparazzev pa ga prikazuje kot debelega, nizkega, z zalizanimi lasmi in zares grdega. Sramotno, ker Aldu sploh ni podoben,« je dejala. Zgrožena je bila tudi nad izbiro igralca za njenega očeta Paola Guccija, ki ga upodablja Jared Leto.

lady gaga in
Lady Gaga in Al Pacino na snemanju filma “House of Gucci”.

Uprizoritve tragičnih dogodkov

Družina Gucci pa vselej ni prva italijanska modna družina, ki se bori z upodobitvami tragičnih dogodkov na velikem zaslonu. S podobno situacijo se je srečala tudi družina Versace, ko je leta 2018 izšla sezona serije »Ameriške kriminalne zgodbe« režiserja Ryana Murphyja. V sezoni je bil prikazan umor ustanovitelja modne hiše Giannija Versacija, ki naj bi bil popolnoma »fiktiven«.

Prejšnji članekNon-paper: vse, kar rabiš vedeti
Naslednji članekDerek Chauvin, morilec Georga Floyda, je kriv vseh obtožb

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.