F1 film z Bradom Pittom: Reklama s 140-milijonskim proračunom ali prelomni športni film?

Brad Pitt na snemanju filma F1
Brad Pitt na snemanju filma F1 Foto: on apple

Apple je razkril naslov novega filma o Formuli 1, ki bo preprosto imenovan F1. Film bo režiral priznani Joseph Kosinski, znan po filmih kot je Top Gun: Maverick, v glavnih vlogah pa bosta Brad Pitt in Damson Idris. Produkcijo vodi ikonični Jerry Bruckheimer skupaj z Bradom Pittom in sedemkratnim prvakom Formule 1, Lewisom Hamiltonom.

Snemanje med dirko Formule 1

Ena ključnih značilnosti tega filma je snemanje med dejanskimi dirkami Formule 1, kar filmu omogoča pristnost. Med britansko Veliko nagrado so posneli ključne prizore, kar omogoča gledalcem, da doživijo pravo vzdušje dirkališča. To pristno snemanje med resničnimi dogodki je izjemno redko v filmski industriji in obeta edinstveno izkušnjo za ljubitelje Formule 1.

Ogromen proračun

Govorilo se je o 300 milijonih, a so bile te govorice prekinjene. Zdaj naj bi bila številka prepolovljena. S proračunom, ki presega 140 milijonov dolarjev, je film F1 eden najdražjih projektov povezanih s Formulo 1 doslej. Ta visok proračun omogoča vrhunske posebne učinke, produkcijsko vrednost in vključitev napredne tehnologije za snemanje. Uporaba visoko kakovostne opreme in snemanje na lokacijah dirk zagotavlja, da bo film tehnično dovršen in vizualno osupljiv.

Snemali so med VN Velike Britanije
Snemali so med VN Velike Britanije Foto: on apple

Zvezdniška zasedba

Poleg Brada Pitta in Damsona Idrisa, v filmu nastopa še vrsta priznanih igralcev, med njimi Kerry Condon, Javier Bardem, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia in Samson Kayo. Njihova prisotnost prispeva k visoki pričakovanosti filma, saj gre za preizkušene talente, ki lahko likon prinesejo globino in avtentičnost.

 

Datum izida

Film F1 bo premierno prikazan v kinodvoranah po vsem svetu 25. junija 2025.

Brad Pitt v filmu o Formuli 1
Foto: on apple

Pričakovanja za film

F1 obeta, da bo prelomni film v svetu dirkalnih filmov, ki bo z avtentičnimi prizori dirkanja, visoko produkcijsko vrednostjo in vrhunsko igralsko zasedbo pritegnil tako ljubitelje Formule 1 kot širšo filmsko publiko. Snemanje med resničnimi dirkami in impresiven proračun bosta zagotovo prispevala k nepozabni filmski izkušnji. Vsaj nekoliko spomni na Gran Turismo.

F1 - Official Teaser - Warner Bros. UK & Ireland

Jan Nebec

Junior novinar

Prejšnji članekAlternative Lego kockam, ki so postale predrage
Naslednji članekGoogle višje locira copy-paste članke?
Jan Nebec

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.