Filmske premiere

Srečen za umret (Good To Go)

Celovečerni film Srečen za umret je dramatična komedija režiserja Matevža Luzarja, ki je svoj navdih našla v resničnem življenju. Je grenko sladka pripoved o staranju, ki najprej postreže z vsemi stereotipnimi predstavami, da bi jih nato obrnila na glavo. Je zgodba o tem, da za življenje nikoli ni prepozno. Srečen za umret je grenko sladka komedija o upokojencu, ki se odloči, da bo srečen, preden umre. Ivan, 76-letni upokojeni učitelj glasbe, verjame, da je njegovo življenje končano, zato si kupi parcelo za grob s prekrasnim pogledom na Alpe in gre v dom za starejše, kjer želi v miru dočakati svoj konec. Ampak zgodi se ravno nasprotno; na tečaju računalništva odkrije strast do življenja in končno začne živeti.

Pozaba (Oblivion)

Znanstvenofantastični pustolovski spektakel, v katerem bodo zaigrali Tom Cruise, Morgan Freeman in Nikolaj Coster-Waldau. Vojaško sodišče pošlje upokojenega vojaka na oddaljeni planet, kjer ima nalogo uničiti ostanke tuje rase. Prihod nepričakovanega potnika vzbudi vprašanja, kaj ve o planetu, svojem poslanstvu in samem sebi.

Zavetje (Safe Haven)

Katie Feldman prispe v obalno mestece Southport v Severni Karolini, da bi si ustvarila novo, mirno življenje. Najame kočo v gozdu in začne delati kot natakarica v obalnem lokalu. Trudi se, da ne bi izstopala. Toda kljub temu da se je obdala z visokimi čustvenimi zidovi, jo pritegne pristna toplina in skrbi tesno povezanega mesteca, zlasti ovdovelega lastnika lokalne trgovine Alexa in njegovih dveh otrok. Ko se Katie počasi spet nauči zaupati ljudem, se postopno odpira ljubezni, ki ji jo nudijo Alex in otroka. Ampak nič ni tako preprosto, kot se zdi. Znova najdeno srečo ogroža strahotna skrivnost iz prejšnjega življenja. Ko se v mestu pojavi skrivnostni neznanec in začne spraševati o njej, se zdi, da preteklosti ne bo mogla uiti. Katie sklene narediti vse, da bo obvarovala novo življenje.

Iron Man 3

V tretjem delu se genialen industrialec Tony Stark – Iron Man bojuje proti sovražniku, čigar zlo ne pozna meja. Ko Stark ugotovi, da je njegovo življenje uničeno v rokah sovražnika Mandarina, se odpravi na neizprosno pot, da bi našel odgovorne za vso nastalo krivico. Ta neizprosna pot bo preizkušala voljo in vztrajnost Starka na vsakem koraku. Da bo zaščitil tiste, ki so mu najbližje, bo primoran preživeti s svojimi napravami in se opreti na svojo iznajdljivost in instinkt. Ko se bori za svoje življenje, Stark odkrije odgovor na vprašanje, ki ga je skrivaj strašilo: ali človek naredi obleko ali pa obleka naredi človeka.

Vaje v objemu (Tango Abrazos)

Celovečerec Metoda Pevca predstavlja Tjašo in Leno, ki svoja partnerja zvabita na plesni tečaj. Moška se sprva upirata, potem godrnjaje pristaneta, da bo v hiši mir. Vendar je v nadaljevanju prav tega vse manj. Oba para sta na začetku zgodbe videti zelo stabilna, kažeta znamenja mirne večletne rutine. Zdi se, da so pravi ljudje v pravih parih. Tango pa stvari nekoliko zaplete. Že v prvih urah se tečajniki soočijo z latinsko kulturo dotikanja pa tudi s tangersko prakso pogoste menjave plesnih partnerjev. Zmešnjava nastane, ko ne vedo natančno, ali vznemirjenje prihaja iz „zgolj telesnosti“ tanga ali za tem tiči resnični, osebni oziroma človeški interes, ki je v očitnem navzkrižju z njihovo vezanostjo. V to negotovost pade odločitev, da bodo skupaj silvestrovali. Noč je vznemirljiva, jutro prinese streznitev.

Aprila pa si boste v kinu lahko ogledali tudi dramo Nerodna tajnica (Populaire), animirano družinsko pustolovščino Zambezija, znanstvenofantastični pustolovski spektakel Jurski park (Jurassic park 3D) v tehniki 3D, komedijo Ljubimci nad oblaki (Los Amantes Pasajeros), konec meseca pa prihaja tudi biografska drama o Stevu Jobsu, ki ga spremlja od njegovih šolskih dni do enega najbolj spoštovanih in kreativnih podjetnikov 20. stoletja.

 

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.