Koncertni napovednik

Pregled koncertnega dogajanja v aprilu

2. 4. 2013, 19.30, Križanke, Ljubljana. MAURIZIO MORETTI.

V Križankah boste lahko poslušali klavirski recital slovitega pianista iz Cagliarija (Sardinija, Italija).

3. 4. 2013, 19.30, Križanke, Ljubljana. Michael Bochmann, Deniz Gelenbe.

Svetovno znana umetnika, delujoča v Londonu, se bosta kot duo predstavila z deli Adnana Saiguna, Vaughana Williamsa in Ludwiga van Beethovna.

4. 4. 2013, 21.00, Kino Šiška, Ljubljana. GANG OF FOUR.

K nam prihaja ena najradikalnejših in radikalno pomembnih rock skupin zadnjih tridesetih let. Bend, ki je bil post-punk, še preden se je punk dobro začel in katerega kot pomemben vpliv citirajo velikani od RHCP, U2, legende, kot so Killing Joke in Jesus Lizard do herojev novega časa, kot so Franz Ferdinand, Bloc Party, LCD Soundsystem, The Rapture in mnogi drugi. Entertainment! – zabava s klicajem!

6. 4. 2013, 20.00, Športna dvorana Mozirje, Mozirje. JAN PLESTENJAK.

Po dveh letih se Plestenjak vrača na sceno z novo pesmijo, novim spotom, novim albumom in novimi koncerti.

15. 4. 2013, 20.00, Cankarjev dom, Ljubljana. GAL GJURIN IN SIMFONIČNI ORKESTER CANTABILE.

Po šestih slogovno različnih avtorskih albumih se Gal Gjurin spušča v simfonično zvočno pustolovščino. Poleg vrste svojih uspešnih skladb bo krstno izveden tudi novi koncert za pikolo trobento in orkester. Gosti na koncertu bodo Sigurður Guðmundsson (Reykjavik, Islandija), glas, kitara, klavir; Severa Gjurin, glas; Blaž Učakar, glas, kitara; Domen Gracej, trobenta, koncertni solist.

18. 4. 2013, 19.00, Kino Šiška, Ljubljana. EMMURE, CHELSEA GRIN, OBEY THE BRAVE.

Ljubitelji breakdownov, mastnih riffov, težkih bobnov in tough guysov bodo aprila prišli na vrsto, saj v Slovenijo prihaja deathcore karavana. Prvič se bodo pri nas ustavili ameriški deathcore prvaki Emmure, katerih karizmatični pevec Frankie Palmieri odlično združuje brutalnost modernega žanra v povezavi z ameriškim hip-hopom. Prav tako bodo pomemben trenutek v vašem življenju sprožili tudi Chelsea Grin, mladi, a vse bolj uveljavljeni deathcorovci, katerih moč in slava sta nesporna. Obe zasedbi predstavljata nov material, ki podira rekorde v poslušanosti. Ameriški del karavane bosta zapolnili še nesporni ekstremni sili modernega metala, Attila ter Obey The Brave, družbo pa bodo vsem skupaj delali še avstralski Buried In Verona.

19. 4. 2013, 21.00, Ribičija, Maribor. JELENA ROZGA.

Trenutno najbolj iskana in popularna hrvaška pevka je s svojimi hiti zadela tudi slovensko publiko. Preseneča nas z novimi pesmimi, ki postajajo druga za drugo hit, in ni izjema, da publika na koncertu zapoje namesto nje, enostavno jih obnori in vsi z njo dihajo v istem ritmu, zato ne zamudite koncerta trenutno najbolj zaželene Hrvatice.

22. 4. 2013, 20.00. Gala Hala, Ljubljana. LESS THAN JAKE.

Po skoraj petih letih se bodo v Ljubljani ustavili ska punk velikani Less Than Jake, ki v sklopu svetovne turneje proslavljajo 20 let obstoja.

25. 4. 2013, 21.00, Kino Šiška, Ljubljana. NADEAH.

Eksplozivna in šarmantna pevka, ki je navdušila na prvem koncert Nouvelle Vague v Šiški, prihaja s svojim solo projektom. Ljubitelji Nouvelle Vague, Zaz, Tori Amos, Feist boste spet prišli na svoj račun.

26. 4. 2013, 20.00, Dvorana Tabor, Maribor. ŽELJKO JOKSIMOVIĆ.

Veliki spomladanski koncert Željka Joksimovića, ki spada v sam vrh popularne glasbe z območja Balkana. Odličen pevec in nepoboljšljiv romantik prihaja po šestih letih ponovno v Maribor, da pokaže, zakaj velja za enega najboljših daleč naokrog.

30. 4. 2013, 21.00, Center Stožice, Ljubljana. RAMMSTEIN.

V zadnjih dveh letih je turnejo „Made in Germany“ nemške kultne skupine Rammstein v Mehiki, ZDA, Južni Afriki, Avstraliji, Kanadi in Evropi videlo že preko 1,3 milijona ljudi. Njihova pot pa se nadaljuje na novem delu turneje, kjer bo mogočna nemška skupina Rammstein, ki je znana po dovršenih koncertnih spektaklih z obilico pirotehnike, zažigala v torek, 30. aprila 2013 v Dvorani Stožice v Ljubljani.

Sanda Gajsar

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.