Iz moške perspektive

Hispanic man standing by fruits and vegetables shop. Smiling happy with crossed arms by marketplace
Foto: AaronAmat iz iStock

Trenutno lahko v slovenskih kinomatografih gledamo tri filme iz moškim ‘najljubše’ zvrsti – romantičnih komedij. Na hitro bi vam jih rad predstavil iz moške perspektive, tako da se bo mogoče kakšen parček lažje odločil, katero iti gledati, saj sem osebno že imel ‘privilegij’ videti vse tri filme.
Naši trije kandidati so filmi Gola zabava, Kako veš in Moja neprava žena.

V filmu Gola zabava ali No strings attached v originalu spoznamo Adama (Ashton Kutcher) in Emmo (Natalie Portman), katerima je skupno dejstvo, da nimata sreče v ljubezni. Stara prijatelja se posledično odločita, da se ne bosta ukvarjala z zvezami, ampak bosta drug drugemu le ‘sex buddy’. Stvar se nekaj časa obnese, nato pa seveda najprej ugotovi moški (nekako pričakovano), da bi rad nekaj več, in skozi nekaj zabavnih zapletov se zgodba zavije in odvije. Tu bi imel v bistvu dva komentarja – film se izplača pogledati že samo zaradi Natalie Portman, saj v filmu izgleda več kot odlično (prvič), tako da moški malo pridemo do svojega; in kot drugič se mi pojavlja misel, zakaj Ashton Kutcher, za katerega kar nekaj žensk in deklet pravi, da je zelo hud (itd.), namesto da bi hodil z milijon hudimi petindvajsetletnicami, rajši hodi z njihovo mamo. Nekatere stvari mi ne bodo nikoli jasne … Sicer pa zelo smešen film, pri katerem se boste res nasmejali – dal bi mu štiri od petih možnih zvezdic.
Sledi film Kako veš oz. How do you know z Reese Witherspoon, Ownom Wilsonom, Paulom Ruddom in legendo Jackom Nicholsonom v glavnih vlogah. Kot prvič gre za primer filma, pri katerem lahko izpostavimo tezo, da so vse dobre ‘fore’ prikazane že v napovedniku (trailerju), saj boste v dveh minutah trailerja videli vse, kar je za videti (če pa vas slučajno zanima še zaplet, se obrnite na Wiki). Druga teza, ki jo film pooseblja, bi bila, da dolžina filma še ne prinese kvalitete, saj točno dve uri dolgega filma ne bi ravno opisal z besedo kvaliteta. Zgodba govori o športnici Lisi, ki po koncu kariere ne ve točno, kaj bi sama s seboj. Tako nastane klasičen ljubezenski trikotnik, ki ga popestri (za kar se mu osebno zahvaljujem) Jack Nicholson, ki je edini igralec v filmu, ki zna igrati. Moški tukaj ne pridemo na svoj račun, saj tudi morebitna golota Reese Witherspoon (ki je seveda ni), ne bi naredila tega filma zanimivega – ali pač? Filmu bi dal dve od petih zvezdic.
Za konec pa še film Moja neprava žena oz. Just go with it v originalu. Glavni vlogi tokrat igrata Jennifer Aniston in Adam Sandler, stransko vlogo pa ima tudi Nicole Kidman. Za oba glavna igralca se zdi, da sta že nekaj časa nazaj odkrila svojo filmsko zvrst, ki se je zdaj verjetno nameravata držati, dokler ju ne bodo zamenjale mlajše generacije igralcev. Film sicer govori o plastičnem kirurgu Dannyju, ki se pretvarja, da je poročen, ko osvaja ženske. Zadeva je zelo uspešna, dokler ne najde ‘the one’ oz. dekleta njegovih sanj, in ker tudi ona misli, da je poročen, si mora najti ‘bivšo’ ženo. Najde jo v svoji asistentki (Aniston), ki ima za povrh še dva otroka in, če dodamo v ‘miks’ še zmešanega bratranca, potem mislim, da ne bo problema najti nekaj dobrih ‘štosov’. Film ima potencial, ki se proti koncu sicer razgubi, a vseeno bo za moške dovolj nekaj scen igralk v bikinkah (tu še posebej pride do izraza sicer malo manj znana Brooklyn Decker; seveda pa tudi Jennifer Aniston ne izgleda slabo). Filmu bi dal tri od petih zvezdic.

In to je to; seveda pa predlagam še, da si za nagrado moški potem zaslužimo tudi kakšen malo bolj moški film – mogoče bi bil dober kandidat Sucker Punch – trenutno v kinu (velike akcije in skoraj izključno ženska igralska zasedba).

P. s.: Trailerji zavajajo – a vseeno si jih bomo zmeraj pogledali :). Eden spodaj.

Mitja Urbanček

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.