Izšel je film Mitje Okorna, ki je postal prvi slovenski režiser s holivudskim filmom

Small group of people watching movie on the rooftop terrace at sunset. Open air cinema concept. Romantic leisure and entertainment on the roof of a country house
Foto: RossHelen iz iStock

Mitjo Okorna poznamo po filmih Tu pa tam, Pisma sv. Nikolaju in Planet samskih. Ko je osvojil Slovenijo, je odpel na Poljsko, kjer so se mu odprla vrata v Hollywood. V 34 dneh je posnel film Leto življenja (Life in a Year), v katerem bodo zaigrali Jaden Smith, Cara Delevingne, Cuba Gooding Jr. in Nia Long. Da pa je vse še bolj posebno, sta producenta filma tudi Will Smith in Jada Pinkett Smith. Film si lahko ogledaš na Amazon Prime.

Mitja Okorn

Že leta 2005 je osvojil srca slovenskih gledalcev s filmom Tu pa tam, nato pa režiral celo vrsto tv oglasov in videospotov za glasbenike. Leta 2011 je posnel film Pisma svetemu Nikolaju, ki je bil gromozanski hit na Poljskem in v drugih državah. Uspeh je ponovil s filmom Planet samskih in sledil je še Hollywood.

Leto življenja (Life in a Year)

Marca 2017 smo izvedeli, da bo Mitja Okorn prvi slovenski režiser, ki bo oral ledino po holivudskih gričih. Še bolj smo bili navdušeni, ko smo izvedeli, kdo vse bo z njim sodeloval. Jaden Smith, Cara Delevingne, Cuba Gooding Jr., Nia Long, RZA, Chris D’Elia in drugi. Film je bil posnet v Torontu, snemanje pa je potekalo le 34 dni. Po (pre)dolgem premoru je zdaj napočil čas za premiero. Film je zaživel na portalu Amazon Prime, pred dnevi pa smo dobili tudi prvi napovednik.

Life in a Year - Official Trailer

Sedemnajstletni Daryn ugotovi, da ima njegova punca le še eno leto življenja. Odloči se, da ji bo v tem letu pričaral celo življenje, ki ga ne bo nikoli imela.

Smo tako zgodbo že videli? Okorn pravi, da je za nekoga to prvič

Mitja Okorn je napovednik delil na svojem YouTube kanalu, oba zvezdnika pa sta novico o premieri pospremila na svojih družbenih omrežjih. »Ni film, kjer bi lahko bil lep med jokanjem. Zadane te točno v srce, moj bog, jokala sem vse dneve snemanja,« je povedala Cara Delevingne, ki smo jo videli tudi v filmih Odred odpisanih, Ana Karenina in Valerian.

»Film bo prvi za tiste mlade, ki še nikoli niso videli Krive so zvezde, ki niso videli Beležnice ali Titanika oziroma filmov ob katerih smo mi jokali. Ko si star 30, 40 in 50 let, si videl že vsaj dvajset takih filmov, a za nekoga bo to prvič. Lahko rečete, da ste zgodbo že videli, a mladi je morda niso še nikoli. In tudi tisti, ki obožujejo take filme, ga bodo prav tako oboževali,« je povedal Okorn ob premieri napovednika in zadel točno tja, kamor je bilo treba.

Prvič v zgodovini si bo Slovenija lahko ogledala holivudski film slovenskega režiserja.

Mitja Okorn, vsa čast!

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekEmonika – Potniški center Ljubljana končno dobil datum začetka gradnje
Naslednji članekNaj gremo v boj z inflacijo z zlatom ali Bitcoinom?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.