Kaj bomo gledali jeseni?

Obetajo se zanimive akcije, nepogrešljive komedije …

Kaj bomo gledali jeseni

Prvi jesenski dnevi so pred vrati. Vreme je že dokončno obrnilo hrbet poletju, zato smo že popolnoma nestrpni in komaj čakamo, kaj nam bodo v teh dneh ponudili slovenski kinematografi. Za konec poletja smo si vsi ljubitelji akcije ogledali zares enkraten film Salt, če ga še niste videli, pa ga nikar ne zamudite!

In kaj se obeta v naslednjih dneh?
Že tretji del grozljivke Navidezno zlo: Drugi svet 3D si boste lahko ogledali od 9. septembra naprej. Gre za zgodbo o temni prihodnosti, ko svetu zaradi izbruha smrtonosnega virusa nadvladajo zombiji. Neustrašna bojevnica Alice nadaljuje z iskanjem preživelih ter skupaj z organizacijo poskuša ustvariti popolnega vojaka. V Los Angelesu se z uporniki postavi po robu zombijem, tam pa jih čaka neusmiljen boj za preživetje.
Akcijski kriminalni triler – Mačeta je zgodba o nekdanjem mehiškem agentu, ki išče delo v teksaških mestih. Nek poslovnež ga najame, da bi izvedel atentat nad senatorjem, toda Mačeta se ujame v past in komaj preživi. Želja po maščevanju ga žene naprej, toda kmalu ugotovi, da se je zameril poklicnim morilcem, mehiškim ter ameriškim agentom. Če ste za akcijo, hude, napete strelske obračune, kjer je prelite ogromno krvi, potem si ta film enostavno morate ogledati. Vas ne prepriča? Kaj pa če gre za akcijo, kjer v glavnih vlogah igra Danny Trejo, Steven Seagal in nadvse simpatična Jesica Alba?! Mačeta bo na sporedu nekoliko prej, in sicer že od 2. septembra dalje, nikar ga ne zamudite!
Za vse nepoboljšljive romantike! Naj vas obvestimo, od 9. septembra se na naših platnih lahko prepričate, kako deluje Ljubezen na daljavo. Istoimenski film govori o izredno ambiciozni novinarki Erin in iskalcem glasbenih talentov Garrettom. Ljubezen je s koncem počitnic in z Erino vrnitvijo v San Francisco postavljeno na težko preizkušnjo. Dvomi in nasprotovanja prijateljev ju ne ustavita in sta odločena nadaljevati s svojo romanco. Film je živ dokaz, da tudi sodobna tehnologija ne more kljubovati človeški bližini, dotiku in poljubu.

Vas zanima, kako se vse skupaj razplete?
Karate Kid bo očaral vse študentske družinice. Zgodbo o 12-letnem dečku, ki se z mamo preseli na Kitajsko, zaznamuje neprijazna tolpa mladih pretepačev. Ti Dreju zaradi spogledovanja z mlado simpatično violinistko Mei ves čas grenijo življenje. Mladenič po naključju spozna hišnika, ki je obenem tudi pravi mosjter borilnih veščin. Han fantu pomaga in ga z svojevrstnimi tehnikami učenja in spiritualnim delom pripravlja na turnir, kjer se bo lahko maščeval svojim tekmecem. Ali bo fant premagal svoje nasprotnike, si lahko ogledate od 2. septembra dalje v vseh kinematografih.
Komedija Butec na večerji v ospredje postavi uspešnega poslovneža Tima, ki je postavljen na smešno preizkušnjo svojega šefa. Preizkušnjo? Seveda, Tim se mora pred dolgo želenim napredovanjem izkazati na šefovi tradicionalni večerji tepčkov. Seveda mora uspešen poslovnež s seboj na večerjo pripeljati spremstvo – toda tokrat mora biti spremljevalka nekoliko drugačna. Drugačna? Tako Tim spozna nenavadnega Barryja, ki je pravi bebec od bebca in več kot ustrezen kandidat za šefovo večerjo. Kljub vsemu pa se s Timom spoprijatelji in tako se mora odločiti, kaj mu pomeni več, prijateljstvo ali kariera.
Wall street: Denar nikoli ne spi je nadaljevanje kultnega filma, kjer se po dolgem času iz zapah vrne finančnik Gordon. Zaradi temačne preteklosti prav nihče ne verjame njegovim svarilom pred ekonomsko krizo. Z željo po zbližanju z odtujeno hčerko se odloči združiti moči z njenim zaročencem Jacobom. Ambiciozen ekonomist po vsej sili želi raziskati smrt svojega mentorja in tako nenamenoma in nevede zabredeta v nevarne, nelegalne denarne spleke. Film vreden ogleda, na sporedu od 30. septembra!
Oktober 2010 bo na naša platna prinesel tudi slovensko zgodovinsko ljubezensko dramo Piran. Avtor knjižne uspešnice Čefurji raus je v filmu Piran združil troje življenjskih usod skupaj s kaosom vojne ter neizpolnjenim ljubezenskim hrepenenjem. Skrivnostne poti igralcev Italijana Antonia, Bosanca Veljka ter Slovenke Anice se pol stoletja po vojni zopet prepletejo in na dan privrejo zamolčana čustva …
November pa nam bo postregel s še enim slovenskim filmom Gremo mi po svoje. Komedija se dogaja ob Bohinjskem jezeru, kjer tabori Aleks skupaj s svojimi prijatelji. Vodja skupine se naloge, vzgajanja in taborništva, loti preresno, kar pripelje do komičnih zapletov. Skupina najstnikov pa se bolj kot za vse taborniške »podvige«, bolj zanima za sosednji športnoumetniški tabor, kjer ne manjka luštnih deklet. Triglavski narodni park, zabavni čustveni zapleti, ljubezen, humor in še marsikaj … Jurij Zrnec, naš humorist N.1 seveda ne bo manjkal!

Če nam že prvi hladnejši jesenski dnevi in prve kaplje niso po godu, smo lahko vsaj s kino napovedjo kar optimistični. In končno si bomo lahko ogledali tudi 2 nova slovenska filma, kar je več kot navdušujoča novica!

Tjaša Kržišnik

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.