Kaj bomo gledali ta mesec v kinodvoranah?

Tudi majevski spored v kinodvoranah nam prinaša pester program in raznovrstne filmske žanre. Lahko si bomo ogledali komedije, trilerje, drame, grozljivke in tudi prenove že klasičnih uspešnic.

Velika poroka (The Big Wedding), romantična komedija

Bližajoča poroka znova združi ločenca Dona in Ellie, ki želita pred oltar pospremiti posvojenega sina. Ker na obisk prihaja njegova verna biološka mama iz Kolumbije, se morata Don in Ellie znova pretvarjati, da sta poročena. To hitro vzbudi ljubosumje Donove nove partnerice Bebe, na plano pa pokukajo tudi številne druge nerodne in zabavne družinske skrivnosti. Ko predporočni kaos zajame celotno družino, lahko le še čudež reši skrhane ljubezenske odnose.

 

Stranski učinki (Side Effects), drama/triler

Rooney Mara igra vlogo mlade in depresivne ženske, katere mož (Channing Tatum) bo vsak čas odpuščen iz zapora. Njen svet se obrne na glavo, ko ji psihiater (Jude Law) predpiše zdravilo, ki ima nepričakovane stranske učinke.

 

Veliki Gatsby (The Great Gatsby), romantična drama

Inovativni Baz Luhrmann prinaša na velike zaslone novo filmsko adaptacijo romana F. Scotta Fitzgeralda Veliki Gatsby. Edinstvena vizualna interpretacija tega klasičnega dela oživlja obdobje norih dvajsetih let prejšnjega stoletja. To je čas lahke morale, bleščečega jazza in nebeške vrednosti delnic. Nick se v lovu za ameriškimi sanjami poda v New York in se ustali poleg skrivnostnega milijonarja Jaya Gatsbyja. Kmalu ga premami zapeljiv svet superbogatašev, njihovih iluzij, ljubezni in prevar.

 

Arbitraža (Arbitrage), triler

Richard Gere je že lansko leto pozival gledalce, naj si ogledajo film Arbitraža, saj naj bi šlo za kompleksen triler, ki nosi pomembno obvestilo – tudi o finančni krizi. Zgodba filma govori o ljubezni in zvestobi ter se vrti okoli tajkuna, vrednega več milijard. Robert Miller, ki ga je upodobil Richard Gere, želi prodati svoje podjetje, še preden bodo našli njegovo veliko prevaro.

 

Zvezdne steze: V temo (Star Trek Into Darkness), znanstvenofantastična akcijska pustolovščina

Ko posadko na ladji Enterprise pošljejo domov, pri tem naletijo na neustavljivo silo terorja znotraj lastne organizacije, ki je uničila njihovo preostalo floto. Naš svet se znajde v kriznem stanju. Kapitana Kirka želja po osebnem maščevanju vodi v lov na vojno območje, kjer želi uničiti človeka z orožjem za množično uničenje. Junaki posadke se poženejo v epsko igro življenja in smrti, kjer bo veliko žrtvovanja za edino družino, ki je Kirku ostala: njegova posadka.

 

Klic v sili (The Call), triler

Jordan (Halle Berry), operaterka na centru za klic v sili, opravlja službo, ki ni za ljudi šibkega srca. Po tragičnem izidu primera najstniške žrtve je Jordan povsem izgubljena. Prevevajo jo dvomi in razmišlja o prenehanju sprejemanja klicev, lahko pa s svojimi izkušnjami pomaga drugim pri opravljanju tega stresnega poklica. Med vodenjem skupine novincev se oglasi ameriški najstnici Casey (Abigail Breslin), ki ji uspe iz avtomobilskega prtljažnika serijskega morilca priklicati klicni center. Jordan se zdi Caseyjin primer grozovito podoben primerom iz preteklosti. Lahko stori le eno: prevzame vajeti v svoje roke in ukrepa zavzeto, kot še ni nikoli poprej. Če želi izslediti morilca, morata s Casey postati partnerici. Nedvomno gre za najpomembnejši primer v Jordanini karieri.

 

Na velikih platnih pa si lahko ogledate tudi film Dvigni (Pain & Gain), komično-kriminalno-akcijsko dramo, grozljivko Zlobni mrtveci (Evil Dead) in švedski triler Hipnotizer (Hypnotisoren).

Sanda Gajsar

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.