Predpoletne zabave

Študentsko življenje je neizogibno povezano z zabavami. Največkrat jih študentje opravičujejo kot razbremenitev po ali pred težkim izpitnim obdobjem. Namenjene so predvsem ohranjanju in razširjanju socialne mreže. Še posebej veliko manjših in večjih zabav je v mesecu maju in juniju. Česa ne smete zamuditi pred koncem študijskega leta.  

 

Junij v Ljubljani

Peti festival Junij v Ljubljani bo dogajanje v Ljubljani obogatil s pestrim in z raznovrstnim programom. Ob večerih bomo lahko uživali v vrhunskih gledaliških, plesnih in opernih produkcijah ter koncertih priznanih kulturnih institucij in umetnikov. Začel se bo z vrhunskim baletnim večerom Tango. Letos prvič bo potekala Triada, projekt namenjen povezovanju umetniških akademij Univerze v Ljubljani. Kot zanimivost se med drugim obeta koncert s pralnimi stroji.

Festival bo potekal od 7. do 21. junija.

 

Jazz Cerkno

Prizorišče festivala je pokrit trg „star plac“ sredi Cerknega. Nastopili bodo raznoliki izvajalci z vsega sveta, ki jih druži odkrivanje novih smeri v jazzu in širjenje glasbenih obzorij. Zato je festival pomemben kot pregled aktualnega dogajanja na področju jazza. Z jazzom se prepleta rock, elektronika, nova in stara klasična glasba, eksperimentalna glasba, raznovrstne tradicionalne godbe itd. Bogat je tudi spremljevalni program z delavnicami, razstavami in podobno, slovi pa tudi po živahni after party sceni.

Festival bo potekal od 22. do 25. maja.

Podrobnejši program: http://www.jazzcerkno.si/


Praznik češenj v Goriških Brdih

Med drugimi prireditvami velja obiskati po češnjah znana Brda v času njihovega praznika. Praznik češenj bo letos potekal od 31. maja do 2. junija. V sklop prireditve spada kolesarski maraton češenj, pohod od češnje do češnje in bogat kulturno- zabavni program s tradicionalno povorko in številni koncerti za mlade.

Podrobnejši program: www.brda.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.