Kaj bomo gledali v kinih v novembru?

Prihajajo hladnejši dnevi, ko se rajši kot zunaj na hladnem zadržujemo v toplih prostorih, in takrat je ravno pravi čas, da si ob večerih ogledamo kakšen dober film. Kot vedno se tudi v tem mesecu za ljubitelje filmov najde za vsakega nekaj.

November bo na slovenskih filmskih platnih zaznamovala mladinska komedija režiserja Mihe Hočevarja Gremo mi po svoje. Režiser je želel ustvariti huronsko in napeto komedijo na privlačnih lokacijah z odlično produkcijsko kondicijo in ustvaril je zgodbo, ki prinaša mnoge zanimive in nove obraze ter pove še kaj več o življenju, tekmovanju, ljubezni in naravi. Film predstavlja Aleksa, ki s taborniškimi prijatelji tabori ob Soči, kjer njihov vodja (Jurij Zrnec) preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok ter s tem povzroča številne komične zaplete. Fantje pa se bolj kot za taborniški red in veščine zanimajo za sosednji, športno-umetniški tabor, kjer so simpatične punce. Mnogi zabavni in čustveni zapleti med otroki in odraslimi se odvijejo na čudovitih lokacijah Triglavskega narodnega parka in prinašajo zmes narave, čiste otroške duše, ljubezeni, humorja in optimizma.

V začetku novembra prihaja v kino Wall Street: Denar nikoli ne spi, ki je nadaljevanje kultnega filma o denarnih spletkah, kjer znova srečamo finančnega guruja Gordona, ki se po dolgih letih za zapahi vrne na Wall Street. Medtem ko se globalno ekonomsko stanje približuje veliki finančni in gospodarski krizi, se Gordon Gekko (Michael Douglas) z mladim posrednikom (Shia LaBeouf) poda na dvojno misijo: opozoriti na ekonomsko krizo, ki prihaja, in ugotoviti, kdo je odgovoren za smrt mentorja mladega posrednika.

Ponovno si lahko na velikih platnih ogledamo tudi Harryja Potterja. Harry Potter in Svetinje smrti je prvi del zaključka magične sage, v katerem se Harry Potter in njegova prijatelja Ron ter Hermiona znajdejo med najbolj iskanimi čarovniki, saj si je zlobni lord Mrlakenstein pokoril Ministrstvo za čaranje in skuša odstraniti vse, ki ogrožajo njegovo vladavino.

Ljubitelji akcijskih trilerjev se bodo razveselili filma, osnovanega po resnični zgodbi, Neustavljiv, ki je nastal pod okriljem režiserja napetih trilerjev Top Gun, Deja Vu in Državni sovražnik. Nevarni tovor na pobeglem vlaku brez nadzora drvi proti velemestu, izkušeni železniški inženir Frank ter mladi vlakovodja Will pa ga skušata z drugim vlakom ujeti in ustaviti, vendar smrtno nevarna naloga skriva številne nepričakovane pasti, čas do katastrofe pa se neusmiljeno izteka.

Romance med prijatelji je romantična komična drama, v kateri se na poroki Lile in Toma zbere sedem prijateljev iz šolskih klopi. Poročno idilo pa kmalu prekine tleče ljubezensko rivalstvo med družico Lauro in nevesto, alkohol in obujanje starih čustev pa na dan prineseta številne neprijetne skrivnosti, pozabljena hrepenenja in boleča razočaranja, zaradi česar se priprave na poroko spremenijo v zabaven čustveni kaos, ki ga podkrepi skrivnostno izginotje ženina.

Komedija z naslovom Tamara Drewe v ospredje postavi mlado in privlačno novinarko, ki se vrne v rojstno vas na angleškem podeželju, da bi prodala podedovano hišo. Na prvi pogled idilično vaško življenje na površje kmalu naplavi številne zabavne ljubezenske spletke, prevare in kaprice, ki jim podleže tudi Tamara. Toda romantične zmešnjave se pričnejo kopičiti v nepregleden čustveni kaos, zato mora Tamara razčistiti, kam jo zares vleče srce, ob tem pa povzroči obilico zabave med sovaščani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.