Kaj bomo letos gledali v kinu?

Tudi leto 2011 filmskim navdušencem prinaša marsikatero poslastico. V kinu si bomo skozi leto lahko ogledali filmska nadaljevanja, prenove že starejših filmov, nove spektakle, animirane filme, filme v 3D tehniki in še marsikaj.

Jack Sparrow (Depp) in Barbarossa (Rush) se vračata v četrtem delu Piratov s Karibov, v katerem skupaj iščeta izmuzljivi studenec mladosti. Nadaljevanje filma bo dobil tudi The Hangover, v katerem se je v prvi odbiti komediji ženil Doug (Bartha), v drugi pa se bo za vozel odločil Stu (Helms). Michael Bay se že tretjič vrača s svojimi epskimi eksplozijami in morilskimi roboti v filmu Transformers. Downey in Law pa se letos zopet vračata v drugem delu moderne izvedbe slavnih zgodb o najboljšem detektivu, Sherlocku Holmesu, in se tokrat trudita na kolena spraviti najhujšega sovražnika, profesorja Moriarty-ja. Tom Cruise pa se bo konec leta pojavil v Misiji nemogoče 4. V petem delu Fast and Furious, Fast Five, se ponovno vračajo Diesel, Walker in Brewsterjeva, ki se postavijo po robu pokvarjenemu poslovnežu, ki jih hoče ubiti. V kino prihajajo tudi Paranormal Activity 3, Rambo 5, Žaga 8, osmi Harry Potter ter zaključno dejanje Twillighta, Breaking Dawn.

Nicholasa Cagea si lahko ogledamo v filmu Season of the Witch, v katerem se junaški križar in njegov najboljši prijatelj vrneta domov v Evropo, ki jo je opustošila kuga. Cerkveni voditelji pa so prepričani, da je za grozote krivo dekle, ki so jo označili za čarovnico. Težko pričakovan je fim I Am Number Four, narejen po istoimenski knjižni predlogi. Devet mladih nezemljanov, ki so zelo podobni človeku, je pobegnilo s svojega domačega planeta Lorien in se skrilo na Zemlji. Invazivne vrste so jim sledile na Zemljo, da bi jih polovile. Otrokom je bil dodeljen varuh in, ko bodo odrasli, bodo razvili nadčloveško moč. Vsakemu je bila dodeljena tudi posebna številka in le v zaporedju njihovih številk so lahko ubiti ti zadnji otroci planeta Lorien. Številke ena, dve in tri so bile do zdaj že ubite. The Adjustment bureau je znanstveno-fantastična romanca z Mattom Damonom v glavni vlogi, ki stopa v ameriški senat, a kmalu spozna lepo balerino Elise Sellas, v katero se zaljubi ravno v času, ko poskuša skrivnostna agencija Fate prekiniti njun potencialni odnos. Film The Green Hornet je posnet po popularnem stripu in sledi dogodivščinam Britta Reida, velikega milijonarja, ki je po svojem očetu podedoval časopis The Daily Sentinel. Po stripu je posnet tudi film Thor, v katerem mogočnega nordijskega boga vržejo na Zemljo, kjer mora za kazen živeti med navadnimi smrtniki.

Za ljubitelje animiranih filmov prihaja preobrazba Shakespearove zgodbe, Gnomeo and Juliet, v kateri se junaka znajdeta sredi sosedskega spora in naletita na številne ovire, ki stojijo na poti do njune sreče. V filmu Rio je Blu redka modra ara, ki misli, da je zadnja svoje vrste na svetu. Ko Blu odkrije, da obstaja še en predstavnik njegove vrste in da je punca, zapusti udobje svoje kletke v majhnem mestecu Minnesota in se odpravi v Rio. Po, mojster Shifu, Tigrica in ostali junaki, znani pod imenom Predrznih pet, bodo v Kung Fu Pandi 2 združili sile s Prerokom, Dihurjem, Krokodilom in Grmečim Nosorogom.

Tudi komedij in romantičnih komedij ne bo manjkalo. V komediji No Strings Attached bosta nastopila Aston Kutcher in Natalie Portman, v filmu Just Go With It Adam Sandler izkoristi pomoč Jennifer Aniston, da bi osvojil žensko svojih sanj (Nicole Kidman). V srednjeveški komediji Your Highness pa zlobni čarodej ukrade prinčevo nevesto, princ pa se s pomočjo razvajenega brata in dvornega norčka odpravi na reševanje ukradene izbranke.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.