Knjiga proti filmu: Me Before You

Me Before You

Me Before You (2016) je romantična drama v režiji Thee Sharrock, ki temelji na istoimenskem romanu britanske avtorice Jojo Moyes. V glavnih vlogah nastopata Sam Claflin in Emilia Clarke.

Louisa Clark je šestindvajsetletna natakarica, ki živi v majhnem angleškem mestecu in ima že leta istega fanta Patricka. Ko izgubi službo, je prisiljena sprejeti delo spremljevalke Willa Traynorja, moškega, ki je zaradi nesreče ostal na invalidskem vozičku, premika pa lahko le glavo in nekaj prstov na eni roki. Will in Lousia se na začetku ne marata, a sčasoma postaneta prijatelja, nato pa še nekaj več.

Me Before You

Me Before You ni klasična romantična zgodba. Predstavi kruto realnost človeka, ki je izgubil vso samostojnost in ne more storiti dobesedno ničesar brez pomoči drugih. Film odlično predstavi karakterja glavnih junakov in nemogočo situacijo, v kateri se znajdeta. Glavni igralci so junake iz knjige zadeli do potankosti. Kljub temu pa v filmu manjka nekaj bolj in manj pomembnih podatkov.

Najbolj zmoti dejstvo, da so izpustili zgodbo o spolni zlorabi, ki jo je Louisa doživela kot najstnica. Ta dogodek je razlog za to, da ne zna uiti rutini in zbežati iz svojega mesteca ter videti svet, česar si je leta nazaj želela. Poleg tega film Willova starša prikaže kot par, ki se podpira, in izpusti očetovo afero ter njun hladen odnos. Vredno omembe je tudi, da izpustijo dejstvo, da ima Will sestro ter da se Louisa najprej preseli k Patricku, nato pa k Willu.

Osebno sem veliko bolj uživala v branju knjige. Mislim, da bi me film bolj navdušil, če knjige nikdar ne bi prebrala.

Prejšnji članekMačke proti psom
Naslednji članekOcena filma: 1917

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.