Ledena doba 2 [Ice Age 2: The Meltdown]

Žanr: animirana komedija
Režija: Carlos Saldanha
Scenarij: Jon Vitti
Igrajo: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Denny Dillon, Jason Fricchione, Queen Latifah, Jay Leno, Josh Peck, Sean William Scott idr.
Na sporedu od: 13.4.2006
Dolžina: 90 min.

Aprila se bomo smejali, dokler nas ne bodo zabolele trebušne prepone. Na filmska platna se namreč vrača animirana komedija Ledena doba, tokrat drugi del. Avtorji filma so se tudi tokrat držali preverjenega recepta situacijske komike, obdržali pa so vse junake iz prvega dela. V novem filmu bo druščina imela kopico dela, saj se ledena doba bliža koncu, kar pomeni, da živalim (ter celi dolini, seveda) zaradi topečega se ledu grozi nevarna poplava. Pred veliko nevarnostjo bodo ostale živali posvarili naši stari znanci – mrkogledi mamut Manny, lenivec Sid (alias goflja) ter grozečezobi tiger Diego. Vsak izmed risanih junakov se ukvarja s kopico lastnih težav – tako ima Manny manjšo eksistenčno krizo, saj že dolgo ni videl nobenega mamuta, meni celo, da je morebiti celo zadnji mamut na svetu. Čudežni preobrat se zgodi, naleti namreč na Ellie, edino samico mamuta na svetu. A tu se njegove težave šele začno.

Manny, Sid in Diego kmalu spoznajo, da njihova edina možnost za preživetje leži na drugi strani doline, zato se brž podajo na dolgo in dogodivščin polno pot. Brez skrbi, avtorji niso pozabili niti na prisrčno veverico Scata, ki je v nadaljevanju dobil še večjo vlogo. Tako lahko skozi celoten film spremljamo njegove zgode in nezgode. Neverjetna smola, ki se ga drži kot klop, nas bo vedno znova nasmejala do solz. Film je zaradi najmlajših gledalcev sinhroniziran v slovenščino, pohvaliti pa velja odločitev Koloseja, da ga bodo v Ljubljani in Mariboru nekajkrat predvajali tudi v nesinhronizirani različici.

Tekst: Miran Varga

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.