Miami Vice

Žanr: triler
Režija: Michael Mann
Scenarij: Michael Mann po zgodbi Anthonyja Yerkovicha
Igrajo: Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong, Luis Tosar, Naomie Harris, John Ortiz, Ilan Krigsfeld, Chris Astoyan idr.
Na sporedu od: 14.9.2006
Dolžina: 134 min

Skoraj trideset let je že minilo odkar smo na TV ekranih uživali v napeti televizijski seriji, katero so s kupom blišča napovedali albatrosi in drzna glasba. Gre seveda za vsem dobro znano detektivsko serijo Miami Vice, ki sta znala gledalce prikovati pred TV zaslone. Naveza belopoltega in temnopoltega detektiva je znala nasmejati s situacijsko komiko, prav tako ni manjkalo akcijskih prizorov ob katerih je gledalcem zastajal dih. Piše se leto 2006 in napočil je čas za re-make. V Hollywoodu so se pač odločili, da bi obujanje serije manj “zažgalo”, medtem ko jim za film ne bo težko najti dovolj vsebine in podobnosti z originalom.

Tako smo letos priča trilerju Miami Vice. V njem bomo lahko spremljali dva hladnokrvna detektiva, ki v lovu na zločince storita tudi marsikaj nezakonitega. Režiser se je odločil obdržati imena in nekatere dele prvotnega scenarija, zato imata detektiva Ricardo (upodobil ga je Jamie Foxx) in Sonny (igra ga Colin Farrell, ki se bo poznavalcem sicer zdel malce pregrob za to vlogo) tudi tokrat opravka z narkotiki. Podtalno delovanje pomeni, da se junaka vtihotapita v razvejano in dobro organizirano mrežo prekupčevalcev z mamili. Zaradi delovanja na drugi strani zakona sta v vedno večji moralni dilemi, kaj je prav in katere meje ne smeta več prekoračiti, vroče ozračje pa še dodatno greje Sonnyjeva ljubezen do žene glavnega kriminalca Isabelle (privlačana Li Gong) in grožnje Ricardovim najbližjim. Težave so tu …

Napovedi

Klik – za popolno življenje [Click]

Žanr: komedija
Režija: Frank Coraci
Scenarij: Steve Koren in Mark O’Keefe
Igrajo: Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, David Hasselhoff, Henry Winkler, Julie Kavner, Sean Astin idr.
Na sporedu od: 21.9.2006

Ko daljinski upravljalnik najde novo dimenzijo …

Za živo mejo [Over the Hedge]

Žanr: animirana družinska komedija
Režija: Tim Johnson in Karey Kirkpatrick
Igrajo: Bruce Willis, Garry Shandling, Steve Carell, Wanda Sykes, William Shatner, Nick Nolte, Thomas Haden Church idr.
Na sporedu od: 21.9.2006

Za živo mejo skrivajo “vrata v udobno življenje”, saj tam živijo ljudje, ki živijo za to, da bi jedli, ostanke pa prijazno puščajo v srebrnih posodah. Mar res?

Prepovedan sadež [Hard Candy]

Žanr: drama
Režija: David Slade
Scenarij: Brian Nelson
Igrajo: Ellen Page, Patrick Wilson, Sandra Oh, Odessa Rae, Gilbert John, Jennifer Holmes idr.
Na sporedu od: 28.9.2006

Tudi pametne punce delajo napake …

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.