Najboljši slovenski filmi zadnjih 5 let

Pot v raj

Če pogrešaš poletje, je tale romantična komedija kot nalašč zate. Mlademu študentu umrejo starši, zato se peš odpravi do Portoroža. Na poti se mu pridruži simpatično dekle in skupaj se odpravita na jadranje po hrvaški obali. Film je bil v celoti posnet na fotoaparat in dokazuje, da za snemanje filmov potrebuješ le malo iznajdljivosti.

Filmski plakat

Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo

Ta romantična drama je bila snemana v Kopru in prikazuje resničnost ljubezenskih odnosov po tridesetem letu. Glavna junaka se ponovno srečata po letih, ki sta jih preživela narazen. Super je videti, da kak film snemajo tudi izven prestolnice in prizori Kopra so prav čudoviti. Film je primeren za vse, ki ste morda izgubili voljo do ljubezni.

Filmski plakat

Dvojina

Film govori o nenavadni ljubezenski zgodbi med Ljubljančanko in Danko, sneman pa je bil v Ljubljani. Spoznata se čisto po naključju in čeprav ne razumeta druga druge, se s pomočjo angleščine lahko sporazumeta. Zgodba nas uči, da nas nenavadne dogodivščine lahko najdejo na vsakem koraku, samo odprti moramo biti zanje.

Filmski plakat

Ne bom več luzerka

S to zgodbo se lahko poistovetimo prav vsi. Mlada diplomantka umetnostne zgodovine se spopada z iskanjem službe, zraven pa jo pusti še njen dolgoletni fant. Prijateljice so se že odselile v tujino, sama pa želi ostati v Ljubljani. Gre za zgodbo o iskanju samega sebe v neprijaznih okoliščinah in o dokončnem prehodu v odraslost.

Filmski plakat

Idila

Če nisi fan ljubezenskih zgodb in bi si raje pogledal kako grozljivko, ti priporočamo tale film. Modno fotografiranje v naravi se spreobrne v pravo nočno moro in vsi se morajo boriti za svoje življenje. V ospredju je nasprotje med divjino narave in udobjem mesta. Če te ni strah krvi in nasilja, je to zagotovo pravi film zate.

Filmski plakat

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPravilno skrbiš za rastline v tvoji sobi?
Naslednji članek5 najboljših YouTube kanalov z veganskimi recepti

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.