Najslabši filmi po knjigah

Hobit

Odličen primer, ko ima studio preveč besede pri filmu. Odličen režiser, odlični igralci, odlična baza oboževalcev, a filmi ne predstavijo knjige take kot je. Vsi ki poznamo ozadje nastajanja te trilogije krivimo studio. In tudi kriv je studio. Filmi so super, lahko pa bi bili ekstra super.

Eragon

Ko sem bil mlajši sem gledal film in bil mi je super. Potem sem prebral knjige in čez noč je film v mojih očeh zgrešil mimo vseh tarč. Kritiki so film raztrgali predvsem na račun tega, da krade od vseh ostalih velikih fantazijskih del. Knjige pa so perfekten prikaz pisatelja, ki ve kako pisati fikcijo in širiti svet.

Zgrešena priložnost za mojstrovino
Zgrešena priložnost za mojstrovino.

Jaz Legenda

Težko rečem, da je film slab, ker je odličen. A če se ga primerja s knjigo je zelo drugače. Film se ne drži knjižne predloge, ki je odlična in ima enega bolj zanimivih koncev. Film pa rešita Will Smith in njegova psička.

Vodilni dvojec filma
Vodilni dvojec filma.

Inferno

Medtem, ko sta bila Da Vincijeva šifra in Angeli in demoni še kar dostojna je Inferno povsem zgrešil. Ista ekipa, ki je sodelovala pri prvih dveh delih, a drugačen izdelek. Nekatere knjige pač ne morajo biti filmi in to je Inferno.

Redek kiks Toma Hanksa
Redek kiks Toma Hanksa.

Katerakoli od YA knjig

Čudovita bitja, Somrak, Zlati kompas, Razcepljeni in tako dalje. Vse solidne knjige, ki imajo svoje oboževalce. Edino dobro je, da so bralci okusili tisto veselje ob izidu filma. To pa je vse, saj so filmi na žalost naredili več slabega kot dobrega in tako otežili pot drugim filmom po knjigah.

Razcepljeni kot eden od primerov
Oteževanje poti drugim knjigam.

Za tiste najboljše filme po knjigah pa si poglej prejšnji članek.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek»Mini Woodstock« na najlepši lokaciji v Sloveniji!
Naslednji članekPostani fit: najučinkovitejše vaje za trebušne mišice
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.