Netflixova serija Stranger Things dosegla nov rekord

Četrta sezona popularne Netflixove serije Stranger Things je postala druga Netflixova serija, ki je presegla milijardo ogledanih ur. Prvi del četrte sezone je izšel 27. maja in od takrat so gledalci preživeli 1,15 milijard ur pred ekrani ob gledanju devetih delov nove sezone. S tem je Stranger Things 4 druga najbolj gledana Netflixova sezona, takoj za Squid Game v letu 2021.

Tudi druge sezone pod drobnogledom

V prejšnjem vikendu se je serija nahajala na Netflixovem seznamu Top 10 serij v kar 93 različnih državah. Ker pa je tako zelo popularna, trenutno tudi ostale sezone dobivajo veliko pozornosti – prejšnji vikend so bile vse štiri sezone med Netflixovimi top 6. najbolj gledanimi serijami, dohajala pa jih je lahko samo The Umbrella Academy.

Stranger Things Recap | Everything You Need to Know Before Season 4!

Netflixov merski sistem je izredno čuden in nejasen. Stanju sledi samo prvih 28 dni – koliko je serija gledana v prvih 28 dnevih po izidu, vendar se te številke spreminjajo na podlagi tega, kako epizode izidejo, kako dolge so, v poštev pa pride še mnogo drugih dejavnikov.

Squid game še vedno vodi

Lahko rečemo, da uspeh Stranger Things samo še poudari, kako uspešna je bila Squid Game – Stranger Things je štiri ure daljša od Squid Game-a, veliko bolj oglaševana, vendar še vseeno jo slednja premaga za 1,65 milijard ogledanih ur. Sicer pa še vedno obstaja možnost, da jo Stranger Things ujame. Netflix ne bo več štel ur za prvi »paket« epizod, zadnji dve epizodi pa imata še nekaj tednov časa, da dobita več ogledov. Čas je na njihovi strani, saj sta zadnji dve kar filmsko dolgi.

Squid Game | Official Trailer | Netflix

Tako lahko samozavestno trdimo, da je nova sezona Stranger Things izredno popularna. Prav tako se konča na način, zaradi katerega se že veselimo naslednje sezone in odpira okno za resnično epski zaključek te franšize. Stranger Things je tip serije, ki se ga je Netflix trudil zgraditi že kar nekaj let. Tako lahko pričakujemo nadaljnje vlaganje v serijo, ki nas bo sililo v to, da nas stalno zanima, kaj se dogaja v mestu Hawkins, Indiana.

Prejšnji članekYu-Gi-Oh! svet žaluje, umrl njegov ustvarjalec
Naslednji članekSrečanje štipendistov ASEF z ministrom za Slovence v zamejstvu in po svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.