Yu-Gi-Oh! svet žaluje, umrl njegov ustvarjalec

Yu-Gi-Oh!

V petek je igralce, gledalce in bralce Yu-Gi-Oh! kart, serije in stripov šokirala novica, da je umrl njihov ustvarjalec Kazuki Takahashi. Umrl naj bi med potapljanjem z masko v svoji rodni Japonski. Takahashija, ki je bil star 60 let, so našli v sredo približno 300 metrov stran od obale Okinawa.

Obalna straža in gasilci so po prijavi hitro odhiteli do telesa, a to je bilo neodzivno. Po prvih ugotovitvah je bil Takahashi mrtev že vsaj dan ali dva. Telo ni imelo znakov nasilne smrti ali napada kakšne morske živali. Kljub temu uradni vzrok smrti še ni znan, saj poteka raziskava.

Iz stripa nastale karte, ki so se prodajale v milijardah

Yu-Gi-Oh! prevedeno Kralj iger se je prvič pojavil v reviji Shonen Jump leta 1996. Postal je uspešnica, če ne celo svetovna senzacija. Izhajal je 8 let, v tem času so prodali več kot 40 milijonov stripov. Nato je navdihnil karte in animirano serijo. Še bolj uspešne so postale karte, po svetu jih je bila prodana več kot milijarda. Uradno igro s kartami so začeli prodajati leta 1999. Del franšize so bili tudi filmi in videoigre ter igrače.

Stripovska zgodba in kasneje serija je govorila o dečku z bodičastimi lasmi po imenu Yugi, ki ga po rešitvi uganke obsede starodavni duh, ki mu nato pomaga izzvati različne nasilneže in negativce v mistični igri s kartami.

Novica o smrti je šokirala navijače franšize Yu-Gi-Oh!. Veliko se jih je ustvarjalcu zahvalilo z objavami na družbenih omrežjih, v katerih so delili svoje zgodbe, kako so preko Yu-Gi-Oh! kart spoznavali prijatelje in se začeli družiti.

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters Season 1, Version 1 Opening Theme

Od Yu-Gi-Oh! bolj popularni le Pokemoni

Največji vpliv so na mlade imele Yu-Gi-Oh! karte, okrašene z mehanskimi pošastmi, in čarovniškimi ter mitološkimi bitji. Cene nekaterih so na vrhuncu zbiranja in igranja bile vredne celo bogastvo.

O popularnosti franšize veliko pove pripetljaj iz leta 1999, ko je na dogodek Yu-Gi-Oh! v tokijskem bejzbolskem stadionu prišlo toliko otrok in staršev, da je moral izdelovalec iger in organizator Konami poklicati policijo zaradi izgredov.

Yu-Gi-Oh! je tudi izven Japonske ena najbolj popularnih franšiz s kartami, večji Japonski izvoz so le Pokemoni.

Prejšnji članekKako dobro poznaš granito?
Naslednji članekNetflixova serija Stranger Things dosegla nov rekord

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.