Normal People: serija, v katero se zaljubiš

Najbrž si že slišal za knjižno uspešnico Normalni ljudje irske avtorice Sally Rooney, po kateri so sedaj posneli istoimensko serijo. Irska drama, ki je požela številna priznanja kritikov in navdušila gledalce po vsem svetu, je nekaj, česar ne smeš zamuditi.

Serija je najprej izšla na BBC Three, nekaj dni kasneje pa še na Hulu. Obsega dvanajst epizod, ki so dolge približno pol ure. Sally Rooney je imela prste vmes pri skriptu, skupaj z Alice Birch in Markom O’Rowom. Snemanje je potekalo na Irskem, Švedskem in v Italiji.

Hrepenenje, obžalovanje in iskanje samega sebe

Tako kot knjiga, serija govori o razsežnostih razmerja med dvema mladostnikoma, Marianne (Daisy Edgar-Jones) in Connellom (Paul Mescal), ki si delita globoko in neizpodbitno razumevanje. Raziskuje, kakšen vpliv imajo osebe in okolje na ravnanje posameznika in na njegovo dojemanje samega sebe. Marianne in Connella, ki izhajata iz na videz neujemajočih družbenih položajev, spremljamo skozi srednješolska in študentska leta.

Normal People Trailer (Official) • A Hulu Original

Tabuji

Zgodba veliko pozornosti nameni duševnemu zdravju in duševni stiski, o kateri se še vedno premalo govori. Na zelo lep in melanholičen način prikaže resničnost žalovanja in spopadanja s paničnimi napadi, tesnobo in nizkim samospoštovanjem. Dotakne se posledic trpinčenja in fizičnega ter psihičnega nadlegovanja, ki je očem pogosto skrito.

Odlična igralska zasedba

Velik del zgodbe spremlja globoka intimnost, od katere je včasih težko odvrniti oči. Kemija med glavnima igralcema in surova golota le še podžgeta prvine erotičnosti, tako da mnoge scene v seriji mejijo na pornografijo. Za Paula Mescala je bila upodobitev Connella prva televizijska vloga, za njo je prejel nominacijo za emmy nagrado.

Daisy Edgar-Jones in Paul Mescal se poljubljata

Poleg nominacije za najboljšega glavnega igralca v kratki seriji je za najbolj prestižno televizijsko nagrado nominiran režiser serije Lenny Abrahamson.

Nadaljevanje

Ker se prva sezona konča zelo negotovo, se pojavljajo številna vprašanja o nadaljevanju. Ustvarjalci zaenkrat še ne razmišljajo o drugi sezoni, vendar je niso odpisali. Trenutno načrtujejo televizijsko priredbo še enega romana Sally Rooney, Pogovori s prijatelji.

Junior novinar

Prejšnji članekPomagaj drugim in spremeni svet
Naslednji članekRealstagram: trenutni trend ali korak v pravo smer?
Tina Geč

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.