Novi Power Rangerji ob 30. obletnici legendarne serije

Power Rangers ob 30. obletnici serije
Power Rangers ob 30. obletnici serije Foto: on power rangers

Pred 30 leti so bili svetu predstavljeni Power Rangerji. Barviti bojevniki so postali svetovni fenomen, ki se je raztegnil v 29 sezon, nešteto igrač, igric in filmov. Zdaj se ob 30. obletnici vračajo originalni Mighty Morphin Power Rangerji v Netflixovem filmu Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always.

Power Rangerji se vračajo po 30. letih

Si vedel, da je v prvih osmih letih svojega obstoja franšiza Power Rangers ustvarila kar 6 milijard dolarjev dobička samo od prodaje igrač? To je le ena od neverjetnih statistik, ki obeležuje trideseto obletnico filma.

Tako je prva superherojska epizoda premiero doživela 28. avgusta 1993. Takrat sta dva astronavta ponesreči izpustila Rito Repulso iz njene deset tisoč let trajajoče ječe, skupaj z njeno vojsko vesoljcev, ki so želeli zavzeti najbližji planet – Zemljo. Modrec Zordon, ki je pred mnogimi leti ujel Rito, je svojemu robotu Alpha 5 odredil pomembno nalogo. Izbrati je moral 5 najstnikov, ki bi branili Zemljo pred Ritinimi poskusi. To so bili Jason Lee Scott, Kimberly Hart, Zack Taylor, Trini Kwan in Billy Cranston. Zordon jim da nadnaravne moči in sposobnosti ekipe, znane kot Power Rangers. Na voljo imajo številna orožja, vozila po imenu Zordi, ki imajo tudi možnost morfinga v velikanski stroj Megazord. Vse ostalo je zgodovina.

  • Jason Lee Scott – rdeči Ranger – igral ga je Austin St. John
  • Kimberyla Ann Hart – roza Rangerica – igrala jo je Amy Jo Johnson
  • Zack Taylor – črni Ranger – igral ga je Walter Jones
  • Trini Kwan – rumena Rangerica – igrala jo je Thuy Trang
  • Billy Cranston – modri Ranger – igral ga je David Yost
Originalni Power Rangerji iz leta 1993
Foto: on power rangers

Nekoč Ranger, vedno Ranger

Prihajajoči film bo združil stare Rangerje z novimi. Od prve ekipe bosta v zasedbi Walter Jones in David Yost, ki sta zaigrala črnega in modrega Rangerja. Pridružila se jima bo ekipa, ki je nasledila njuno – Catherine Sutherland (roza Rangerica), Steve Cardenas (rdeči Rannger), Johnny Yong Bosch (črni Ranger) in Karan Ashley (rumena Ranger).

V filmu bo prisotna tudi Rita Repulsa, ki ji bo glas posodila Barbara Goodson, ki ji ga že pred mnogimi leti. »Pomagali« ji bodo Minotaver, Snizzard in Putty patrolerji. Kot glas pa se vrača tudi Richard Horvitz oziroma robot Alpha.

Once & Always bo predstavil tudi Minh (Charlie Kersh), najstniško hčerko originalne rumene Rangerice, ki jo je pred 30. leti odigrala preminula Thuy Trand. Film se bo poklonil njej in Jasonu Davidu Franku, ki je igral Rangerja Tommyja Oliverja.

Power Rangerji se vračajo tudi z originalno igralsko zasedbo
Power Rangerji se vračajo tudi z originalno igralsko zasedbo Foto: on imdb

Power Rangers na Netflixu aprila 2023

Film Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always bo na Netflixu premierno 19. aprila 2023. Po tem pa bo jeseni na ogled že 30. sezona imenovana Power Rangers: Cosmic Fury.

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always | Official Trailer | Netflix

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekBo filmske scenarije zdaj pisal ChatGPT?
Naslednji članekAli se ukinjajo Upravne enote? Ministrstvo odgovarja na govorice
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.