Ocena filma: 21 mostov

Na Manhattnu se zgodi ponesrečen rop, ob katerem življenje izgubi osem policistov. Detektiv Andre Davis, ki je sin ubitega policista, sredi noči lovi roparja, ki sta zakrivila te smrti. Ob lovljenju pride do izjemno ekstremnih načinov preprečevanja pobega kriminalcev. Režiser Brian Kirk je režiral film v katerem igrajo Chadwick Boseman, Stephan James, Sienna Miller, Taylor Kitsch in J.K. Simmons.

Film, ki bi bolj spadal v začetek 90-ih

V času, ko v kinih sploh ne vidimo več policijskih kriminalk, je 21 mostov osvežujoč veter v tornadu Marvela in Disneya. Zgodba je preprosta, kar sploh ni napačno. Film je res da predvidljiv, a ga rešuje preverjena zasedba. Film odpira in prikaže veliko tematik, ki so v zadnjih letih še bolj popularne. Korupcija verjetno igra prvo vlogo, sledi pa mu rasizem, ki se prikaže predvsem v malo možnostih, ki ga imajo temnopolti otroci v odraščanju. Tematike niso močno raziskane, ampak tega od takega filma sploh pričakujemo. Pričakujemo dober pregon, dobro odigrane vloge, predvidene zaplete in zanimiv končni obračun. Ali dobimo vse to? Ja in ne, veliko je odvisno od tega, ali si videl kakšen napovednik za film. Film se dogaja zelo hitro, in če misliš da je cel film le pregon, se pripravi na manjše presenečenje.

Simmons, Boseman in Miller
Simmons, Boseman in Miller

Prihodnost igralcev in režiserja je svetla

To je prvi celovečerni film režiserja Briana Kirka, ki je pred tem režiral le nekaj televizijskih filmov in nekaj delov serij Igra prestolov, Luther in Penny Dreadful. S filmom je dobil priložnost in jo, kar se mene tiče, izkoristil super. Film ni slab, ni pa mojstrovina. Je boljši kot marsikateri film preverjenih režiserjev. Chadwick Boseman, ki ga vsi (na žalost) poznajo po vlogi Črnega panterja v filmih Marvel, film vodi z levo roko. Je nekje med zelo dobro igro in karizmatičnostjo igralca. Če vam bo v filmu všeč, si poglejte njegove filme, kot so Marshall, 42, Get on up in Dan odločitve. Taylor Kitsch, Sienna Miller in J.K. Simmons so ravno prav dobri v svojih vlogah. Eden izmed roparjev, ki ga igra Stephan James ima vidnejšo vlogo. James je igralec, ki ga čaka zelo svetla prihodnost, v to sem prepričan.

Stephan James in Taylor Kitsch
Stephan James in Taylor Kitsch

Napakice, ki ne odvrnejo od filma

Kot vsaka detektivka, nam film pokaže vse uboje, nato pa moramo poslušati glavnega detektiva, ki nam še enkrat pove celoten potek dogodka. To se zgodi zato, da spoznamo pamet detektiva. Film ima nekaj problemov z montažo, ko se vidi da lik ne odpira ust, ampak vseeno govori. Pištole velikokrat kar ustrelijo brez kakšnih posledic, kot je tista klasična svetloba na koncu cevi. Ampak to te ne sme odvrniti od filma, saj večina ljudi tega niti ne bo opazila.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Režija
Igra
Zgodba
Tematika
Prejšnji članekHITRI in DRZNI v Sloveniji! Vozniku na Primorskem vožnja ne gre
Naslednji članekDelo v ruskem hostlu (Workaway v Moskvi)

Urednik portala Student.si

ocena-filma-21-mostovV kinu lahko po dolgem času lahko spremljamo kakovosten policijski pregon. Kirk se izkaže kot režiser in dobro izkoristi zaupanje "šefov". Boseman svojo vlogo odigra zelo dobro in pokaže, da ni le Marvelov superjunak. Film se izplača pogledati, saj je dober predstavnik žanra, ki je že izumrl.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.