Ocena filma: Cha Cha Real Smooth

Cha Cha Real Smooth je film mladega režiserja Cooperja Raiffa ob katerem zaigra tudi Dakota Johnson
Cha Cha Real Smooth je film mladega režiserja Cooperja Raiffa ob katerem zaigra tudi Dakota Johnson

Cha Cha Real Smooth ni samo meme z rozastim dinozavrom. Film režiserja Cooperja Raiffa v katerem poleg njega zaigra še Dakota Johnson je svež, prijeten in skorajda magičen ogled. Po filmu Shithouse, ki ga je Raiff ustvaril leta 2020, je Cha Cha Real Smooth še en pokazatelj, da gre za odličnega režiserja, ki razume mlade in stisko mnogih.

Cha Cha Real Smooth je simpatičen ogled

Gre za enega tistih filmov, ki ga večina ne bo nikoli videla, a tisti, ki ga bodo videli, si ga bodo zapomnili še dolgo časa. Cooper Raiff je nekaj pozornosti prevzel že s svojim filmom Shithouse, a njegov veliki pok je vsekakor ta film. V pomoč mu je seveda veliko bolj zvezdniška zasedba, ki je zaupala mlademu ustvarjalcu. Dakota Johnson, Leslie Mann in Brad Garrett so dovolj, da je film opažen. Z izjemo Dakote Johnson, sta omenjena zvezdnika v stranskih vlogah, v ospredje pa stopita mlada Vanessa Burghardt in Evan Assante.

Andrew (Cooper Raiff) je 22-letni diplomant, ki še ni odločen, kaj bi rad počel v svojem življenju. Dela v restavraciji s hitro prehrano, a ko mora svojega mlajšega brata peljati na Bar Mitzva njegovega prijatelja, se to spremeni. Vsaj za nekaj časa najde svoj namen – začetnik žura (party starter op.p.). Na eni izmed zabav spozna tudi Lolo, mlado punco z avtizmom in njeno mamo, nesrečno zaročeno 32-letno Domino (Dakota Johnson).

Čeprav ima film svoje napake in z določenimi prizori preskoči mejo tako imenovanega cringa, je Cha Cha Real Smooth vseskozi pristen in svoj film. Dakota Johnson izžareva energijo, ki je že dolgo nismo videli, in ni vloge, ki bi ji bila bolj pisana na kožo kot trideset in nekaj let stara punca polna vprašanj o svojih odločitvah. Postavljena je v ranljivo situacijo, saj sta jo preteklost in materinstvo naučila, da je na prvem mestu njena hči. Kljub temu si upa stopiti ven iz teh okvirjev in se prepustiti toku.

Dakota Johnson v filmu Cha Cha Real Smooth
Dakota Johnson v filmu Cha Cha Real Smooth

Cooper Raiff je prepričjiv kot mladenič, ki ne ve, kaj bi rad počel v svojem življenju. Ko spozna Domino in Lolo, se začne učiti. Razmerje z Domino mu pokaže svet ljubezni in sorodnih duš, prijateljstvo z Lolo pa mu odpre svet in mu pomaga najti namen. Boljše pa se odreže kot režiser, saj pusti svoj pečat na filmu, ki bi lahko bil prehudo povprečen, a ga dvigne višje, kot bi si preprostost zgodbe zaslužila.

Lola oziroma njena igralka, Vanessa Burghardt je čudovita. Mlada igralka z avtizmom sezuje čevlje in da jasno podlago svojim besedam, da želi igrati tudi like, ki nimajo avtizma. To je bila tudi njena prva vloga, pri kateri ji je wunderkind filma, Cooper Raiff, pustil spreminjanje scenarija po njenih občutkih. In če bi rekli, da film zgolj ponovno uporablja motnjo za lastne potrebe, se bi motili. Kar ga razlikuje od mnogih, je pristna igralke in lika, katerega cela poanta ni sama motnja. Kot vsi v resničnem življenju, je Lola vse prej, kot pa le avtizem.

Film Cha Cha Real Smooth zadane pristnost odraščanja

Z lahkoto bi film zašel v klišejsko romantično dramo oziroma romantično komedijo (slednje drži manj), a se to na srečo nikoli ne zgodi. Včasih filmi zadanejo določeno točko, ob tem pa se pohvalijo še z lepim sporočilom, pristnimi vlogami in spodbudnim sporočilom, ki ne odvzame od resničnosti dogajanja. Cha Cha Real Smooth je simpatičen, prijeten in karseda pristen film, ki je blizu vsakodnevnim težavam odraščajočim osebam.

Cha Cha Real Smooth — Official Trailer | Apple TV+

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Cha Cha Real Smooth
Prejšnji članek10 pasem za katere še nisi slišal
Naslednji članekNajhitrejši superračunalnik na svetu presegel rekordno mejo
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-cha-cha-real-smoothCha Cha Real Smooth ni samo meme z rozastim dinozavrom. Film režiserja Cooperja Raiffa v katerem poleg njega zaigra še Dakota Johnson je svež, prijeten in skorajda magičen ogled. Po filmu Shithouse, ki ga je Raiff ustvaril leta 2020, je Cha Cha Real Smooth...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.