Ocena filma: Družinska zamenjava (Family Switch)

Družinska zamenjava (Family Switch)
Družinska zamenjava (Family Switch) Foto: on tmdb

Družinska zamenjava oz. Family Switch v izvirniku je praznična komedija, ki konceptu priljubljene komedije Odštekani petek (Freaky Friday, 2003) z Lindsay Lohan in Jamie Lee Curtis doda primer celotne družine. Kaj se zgodi, ko svoja telesa zamenjajo mama in hči, oče in sin ter celo pes in dojenček? Tako imamo naš film, ki je dostopen na Netflixu.

Družinska zamenjava, komedija, ki jo že poznamo

Film je režiral McG, ki ga poznamo po duologijah Čarlijevi angelčki in Varuška (The Babysitter) in filmih Terminator: Odrešitev (Terminator Salvation), To je vojna (This Means War) ter Rim of the World. Scenarij za film sta skupaj napisala Victoria Strouse in Adam Sztykiel, ki je v preteklosti spisal scenarije za filme Draga, počakaj, sem na poti (Due Date), Rampage: Veliko razdejanje, Scoob! in Črni Adam (Black Adam). Sodeč po filmografiji vseh vpletenih in glavnemu konceptu, se nam končno mnenje o filmu pojavlja že pred očmi. Izjema je zagotovo Terminator, a to pustimo ob strani.

Družina, ki pred božičem zamenja svoja telesa
Družina, ki pred božičem zamenja svoja telesa Foto: on tmdb

Družinska zamenjava pripoveduje zgodbo o družini Walker. Jess (Jennifer Garner) in Bill Walker (Ed Helms) vzgajata CC (Emma Myers), Wyatta (Brady Noon) in Milesa v predmestju Los Angelesa. Noč preden se vsak izmed njih sooči z izzivom, ki bi lahko spremenil življenje, se odpravijo na družinski izlet v planetarij. Tam se začnejo prepirati, ko jih nič hudega sloteča gospa (Rita Moreno) prosi, če jih fotografira. Naslednje jutro se zbudijo v telesu drug drugega. Kako se bodo soočili z omenjenimi izzivi in kako se bodo vrnili v svoja telesa?

Netflix poskrbel za (božično) komedijo

Čeprav bi rekli, da zadnja leta gledalci nismo bili deležni dobrih komedij, ni povsem tako. Že samo letos sta v kina prišla Totalno odštekan izlet (Joy Ride) in slovenski Poslednji heroj Žige Virca. Gre samo za mikroskopski vzorec, da komedija tudi v teh časih lahko dokaj brez težav deluje – bolj kot ne se je implementirala v vse preostale žanre. Je Netflixova skoraj božična komedija dejansko smešna? Na trenutke, da. Ampak teh trenutkov je malo in če si kot gledalec videl že malo morje komedij, ali pa vsaj Odštekani petek, potem točno veš, kaj se bo zgodilo. Ni drugega, kot da rečemo, da bo to odvzelo celotno enigmo tega koncepta, ki se odvije točno tako, kot bi predvideli.

Glavna igralska zasedba med seboj deluje precej dobro, a si gledalec žal veliko večino časa želi, da bi gledal nekaj drugega. Družinska zamenjava se lahko na Netlixu predvaja na tisti mladostniški način, kjer filma sploh ne gledaš, temveč se predvaja tam nekje v daljavi. In pri tem ne bi zamudili prav nič.

Family Switch | Jennifer Garner and Ed Helms | Official Trailer | Netflix

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Družinska zamenjava (Family Switch)
Prejšnji članekAli barve res vplivajo na naše počutje?
Naslednji članek6 milijonov evropskih sredstev za brezposelne mlade

Urednik portala Student.si

ocena-filma-druzinska-zamenjava-family-switchDružinska zamenjava oz. Family Switch v izvirniku je praznična komedija, ki konceptu priljubljene komedije Odštekani petek (Freaky Friday, 2003) z Lindsay Lohan in Jamie Lee Curtis doda primer celotne družine. Kaj se zgodi, ko svoja telesa zamenjajo mama in hči, oče in sin ter...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.