četrtek, 24 septembra, 2020
Doma Zabava Film Ocena filma: Fantazijski otok

Ocena filma: Fantazijski otok

Fantazijski otok vam pričara življenje, o kakršnem od nekdaj sanjarite. Tu je vse mogoče in tu se uresničijo celo najbolj nenavadne in neverjetne sanje. Na otoku s privlačnim imenom Fantazija skrivnostni gospod Roarke v razkošnem, odmaknjenem tropskem letovišču uresničuje skrivne želje svojih gostov. Ko pa se čarobna doživetja spremenijo v nočno moro, morajo gostje razrešiti skrivnost otoka, da bi se rešili. Narejeno po več serijah Fantazijski otok v preteklosti, je film le senca serij.

Zanimiv koncept, slaba izvedba

Produkcijska hiša Blumhouse, ki nas je v preteklosti navdušila s filmi Paranormalno, Zbeži, Zakleti, Očiščenje in Razcepljen, je spet nazaj. Kaj lahko pričakujemo od režiserja in ekipe, ki stoji za filmom Resnica ali izziv? Ne pričakujemo veliko, ampak tudi tega ne preseže. Ciljno občinstvo filma so pari in osnovnošolci, ki hodijo v kino le za grozljivke.

Čeprav naj bi Fantazijski otok bil grozljivka, je zelo daleč od tega. Kot ponavadi Blumhouse vzame idejo, ki je zanimiva in jo z zelo nizkim budgetom naredi zelo podpovprečno. Med drugimi Ouija, Resnica ali izziv, Črni božič in prihajajoči 8-Ball. Filme, ki so jih kupili, pa potem izžemajo do trenutka, ko film samo vidiš in se ti vrti. Primeri so nadaljevanja Paranormalno, Zakleti in Očiščenje. Ta film je zanimiva ideja, ki bi lahko postala kaj več. Ko bi le bila želja studia narediti dober film, in ne le pokriti proračun. 

Igralci si zaslužijo več kot to
Igralci si zaslužijo več kot to

Film ne ve, kaj bi rad bil

Grozljivka, triler, drama, komedija ali vojni film. Film hoče biti vse od naštetega, a mu nič ne uspe tako, da bi bilo kakovostno. Velika težava je že sama montaža filma. Film sledi več ljudem, ki živijo vsak svojo fantazijo. Dogodke pa mora preskakovati, da vidimo vse (kar nas ne zanima) in se zavedamo dogodkov. Žal se zanimivost vojaškega dela filma prekine, ko se za 15 minut posvetimo drugim likom in smo spet vrženi v dogajanje vojaka.

V filmu so tudi zapleti, ki jih liki v filmu nam gledalcem razlagajo še naslednjih 10 minut. Film misli, da smo gledalci pač neumni in tako vsaj 30 minut film izgubi z razlago več kot očitnih zapletov, ki so nam jasni že pri začetku. Če se dotaknemo žanra grozljivka je to le res beden poizkus grozljivke. Vse kar naj bi bilo strašno, vidiš še z zaprtimi očmi, saj je tudi vsak jump scare narejen amatersko.

OCENA

Fantazijski otok je grozljivka, ki bi jo šel gledat s prijatelji v osnovni šoli. Film sploh ne ve kaj želi biti in zato trpi celotna zgodba. Igralske predstave so še kar solidne, kolikor so v takem filmu pač lahko. Zelo težko je gledati toliko dobrih idej, ki so uničene zaradi požrešnosti producentov, ki želijo film čimprej spraviti v kina.
Zgodba
Zapleti
Kakovost žanrov
Igra
Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (3 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,215FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Top 10 filmov po mnenju filmskih režiserjev

Pri filmskem časopisu Sight and Sound vsakih deset let anketirajo filmske kritike, da bi ugotovili, kateri so najboljši filmi vseh časov. Leta 1992 so...

Katere vse posege opravljajo plastični kirurgi? (2. del)

V tem delu se bomo posvetili vsem kirurških in nekirurškim posegom, ki jih kirurgi opravljajo na telesu. Pred tem pa si lahko prebereš prvi...

Moja študijska pot

Od inženirke agronomije do psihoanalitične psihoterapevtke Četrti letnik srednje šole je za dijaka obdobje, ko se odloča o študiju in hkrati o tem, kaj bo...

Odkritje plina na Veneri bi lahko bilo najpomembnejše doslej

Prejšnji teden so znanstveniki naznanili odkritje plina fosfin v ozračju Venere. Upravitelj ameriške vesoljske agencije Nasa Jim Bridenstine je odkritje označil za najpomembnejše odkritje...