Ocena filma: Gospodje

Gospodje
Gospodje

Režiser Guy Ritchie, ki nas je nazadnje presenetil z Disneyevim Aladinom je v kina prišel s filmom, ki nas spomni na čase, ko je snemal odlične filme. Končno bi lahko rekli, zdaj si pa oglejmo zakaj je ta film klic v preteklost.

Spet stari dobri Ritchie

Po dveh filmih Sherlock Holmesa, Kralju Arturju in Mož iz agencije UNCLE sem bil močno presenečen, da bo Ritchie režiral Disney film. In zdaj mi je jasno zakaj. Za to da bo lahko spet ustvarjal in financiral dobre filme kot je Gospodje. In rekel bom res samo končno. Po filmih Pljuni in jo stisni (Snatch) in Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) je spet film vreden večkratnega ogleda. Scenarij je odličen, igralci super in zapleti so klasično Guy Ritchievski. Tako kot mora biti.

Grant in Hunnam

Gospodje in gospodična

Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant, Henry Golding in Michelle Dockery naravnost blestijo v filmu. Scenarij je napisan za točno te igralce in britanski naglasi film naredijo še boljši. Vsi igralci odigrajo svojo vlogo super in po seriji Sinovi anarhije je Charlie Hunnam končno spet pokazal zakaj zna igrati. Hugh Grant je čisto nasprotje od klasičnega romantičnega Granta. Karkoli Colin Farrell reče je vredno zapisa. In gospodična Dockery z eno samim (ne statistka) ženskim likom v filmu da enako ženske moči kot jih bo dal all female remake tega filma čez 15 let.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Scenarij
Igra
Režija
Komedija
Zapleti
Prejšnji članekBillie Eilish bo zapela Bondu
Naslednji članekKnjiga proti filmu: Pride and prejudice
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-gospodjeGospodje je po 20 letih najboljši film Guy Ritchieja in film, ki je več kot vreden ogleda. Igralska zasedba svojo vlogo opravi odlično. Dialog je klasičen Ritchiejev in zapleti prav tako. Januar nam je dal letos že par zelo zelo dobrih filmov in s filmom Gospodje je to eden najboljših januarjev zadnjih 15 let. Odlično, vsekakor pa upam, da bo režiser nadaljeval v tem stilu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.