Ocena filma: Hustle

Hustle je košarkarski film Adama Sandlerja v katerem igra skavta na talente
Hustle je košarkarski film Adama Sandlerja v katerem igra skavta na talente Foto: on netflix

Hustle je košarkarski film v katerem glavno vlogo prevzame španski košarkar Juancho Hernangomez. Njegov lik Bo Cruz je španski talent, ki ga odkrije iskalec talentov iz lige NBA. Slednjega odigra Adam Sandler, ki je ob LeBronu Jamesu tudi producent filma. Hustle je režiral Jeremiah Zagar, v njem pa zaigrajo še Queen Latifah, Ben Foster, Robert Duvall, Kenny Smith in mnogi drugi znani košarkarji. Med njimi tudi Luka Dončić, ki je v resničnem življenju zelo dober prijatelj Hernangomeza.

Hustle je športni film poln srčnih trenutkov

Hustle je dokaj preprost film, kar se tiče zgodbe in športa samega. V njih pogosto iščemo le še srce in tega je v Hustlu na pretek, Podariti NBA zvezdniku glavno vlogo v filmu je lahko dvorezen meč. Poglejmo samo Space Jam 2, ki je bil katastrofa. K sreči Hustle ni, ker se Juancho Hernangomez kot Bo Cruz odlično odreže. Njegova dinamika z Adamom Sandlerjem je bistvo filma, ki bo navdušilo košarkarske navdušence in poznavalce, vse ostalo pa zadovoljil s prijetnostjo. Včasih je pač lepo gledati film, kjer se zgodba odvija po pričakovanjih in konča tam, kjer pričakujemo.

V filmu Hustle je tudi malo morje košarkarskih zvednikov, med katerimi je tudi Luka Dončić. Poleg njega so v filmu tudi Kenny Smith, Julius Erving, Anthony Edwards, Boban Marjanović, Kyle Lowry, Tobias Harris, Mo Wagner, Matisse Thybulle, Tyrese Maxey, Allen Iverson, Charles Barkley, Trae Young, Khris Middleton, Dirk Nowitzki, Doc Rivers in druge. Poznavalci boste prepoznali, da je veliko imen povezanih s klubom Philadelphia 76ers. To je zato, ker igra Adam Sandler skavta v njihovem klubu. Oboževalci lige NBA se tako ne bodo čudili nad nezmožnostjo sprejemanja dobrih odločitev s strani vodilnih v franšizi Philadelphie, saj je tako tudi v resnici. A o tem kdaj drugič.

Juancho Hernangomez in Adam Sandler v filmu Hustle
Juancho Hernangomez in Adam Sandler v filmu Hustle Foto: on netflix

Adam Sandler v svojem ponovnem vzponu

Po filmih Uncut Gems in Murder Mistery se zdi, da je Adam Sandler ponovno ujel svoj ritem. Sandler je že nekajkrat dokazal, da lahko v dramatičnih in resnih vlogah poseže po spoštovanju, če že ne zvezdah samih. Tudi Hustle je lep primer tega, da bo spontano nastala komedija tako še bolj izstopala in bolj smešna, če se je ne trudi doseči v vsakem prizoru. K sreči Hustle ni tak film, ampak iz Sandlerja izvleče najboljše. Kot ljubitelj košarke je Adam Sandler bil s srcem pri stvari in pomagal ustvariti prelep film.

Hustle v nobenem primeru ni mojstrovina, saj je zgodba predvidljiva in enostavna. Ampak v športnih filmih že dolgo ne iščemo več novitet, temveč naivno pričakujemo le nekaj več po istem kopitu. To je Hustle. Športni film s srcem, ki nas pusti po koncu filma zadoščene, vesele in navdahnjene. Kar je košarka, to je Hustle. Prelep, eleganten in napolnjen z navdihom ter srcem. Vsekakor bodo v njem še bolj uživali košarkarski privrženci, a se Hustle brez težav vpiše med najboljše košarkarske filme in tja nekam pod vrh športnih filmov.

Hustle starring Adam Sandler | Official Trailer | Netflix

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Hustle
Prejšnji članekPika na i vseh sladoledov in sladic – topingi
Naslednji članekKomentar: Vrnitev kulture s Parado ponosa
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-hustleHustle je košarkarski film v katerem glavno vlogo prevzame španski košarkar Juancho Hernangomez. Njegov lik Bo Cruz je španski talent, ki ga odkrije iskalec talentov iz lige NBA. Slednjega odigra Adam Sandler, ki je ob LeBronu Jamesu tudi producent filma. Hustle je režiral Jeremiah...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.